≫ 

Uber i KarGo će ipak moći da rade u Srbiji, ali pod ovim uslovima

Uređenje uslova za obavljanje taksi delatnosti će svima omogućiti da rade, ali pod jasnim i jednakim uslovima koje propisuje Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

  • 2

Uber i KarGo mogu da rade u Srbiji, ali u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Cilj Ministarstva je, kaže se u saopštenju, uređenje uslova za obavljanje taksi delatnosti koje će svima omogućiti da rade, ali pod jasnim i jednakim uslovima koje propisuje Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

"Kao što je nedopustivo da bilo ko iz ličnih ekonomskih, pa i političkih interesa blokira dvomilionski grad, tako je važno i zbog taksi preduzetnika i svih građana koji koriste njihove usluge, da svi koji se bave taksi delatnošću, uključujući i firme kao što su KarGo i Uber, budu registrovani i rade na osnovu krovnog zakona koji reguliše ovu delatnost, a to je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju", navodi ministarstvo.

Radi se na pronalaženju rešenja za "Car go": Svi moraju da rade po zakonu

Insistira da se delatnost javnog prevoza obavlja u skladu s važećim propisima koji regulišu prevoz putnika i koji su već usklađeni sa propisima EU.

"Zbog toga smo formirali i radnu grupu koja priprema izmene i dopune Zakona o drumskom prevozu putnika, koje će omogućiti da se jasnije definišu uslovi obavljanja postojećih vidova prevoza putnika, na način kako je to uređeno sličnim zakonima i Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da ostaje otvoreno za razgovor sa svim stranama zainteresovanim da se taksi delatnost uredi po evropskim standardima i u interesu građana Srbije, polazeći od stava da su jasna pravila za sve i tržišna konkurencija jedini način da građani dobiju siguran i kvalitetan prevoz po najpovoljnijoj ceni.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir^

    11. maj 2018 | 20:34

    Godinama u Srbiji postoji identicna aplikacija "CarGo-u" i "Uber-u", a naziv joj je "Taxify", samo sto ona spaja legalne taksiste sa strankama za razliku od ove dve... Takodje i tri taxi udruzenja u Bg-u rade i pomocu aplikacije, "Plavi, Naxis i Bg poslovni"... Citajuci ovih dana komentare o taxi prevozu, shvatio sam da 80% ljudi nema pojma kako taxi prevoz u Bg-u funkcionise i kakve su im mogucnosti izbora...

  • Marinkovic

    12. maj 2018 | 13:45

    Pa neka ministarka objavi koj su to uslovi za Car Go, pa da pocnemo i obicni gradjani da to koristimo. Dosta nam je klasicnog taxija, postali su ruglo grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA