≫ 

Đaci ostali bez maturskih majica: Naručili ih za poslednji dan škole, a dobili pocepano ćebe. Za prevaru saznali prekasno (VIDEO)

Prevaranti iskoristili maturante i njihovu razrednu

  • 1

Internet se odavno pokazao idealnim i za razne vrste prevara. I dok se svima nama čini da smo o toliko njih čuili i oguglali, ipak neko ponovo nasedne. To se zadnji put dogodilo đacima i razrednoj male seoske škole u Sumrakovcu kod Boljevca.

Došao je čak iz Katara i na Zlatiboru prvi put video sneg: Na ruci nosi srpski grb i ćirilicu, a ovog leta planira da lumpuje kod nas (VIDEO)

Đaci 8/2 škole "Đura Jakšić" u Sumrakovcu umesto majica za predstojeću malu maturu, u poštanskom paketu dobili su isečeno ćebe.

Njihova razredna Marina Tačić kaže da je ona pokušala da majice sa natpisom i imenima svojih đaka, izradi u obližnjem Boljevcu gde su štampane za drugo odeljenje osmaka, ali bila je gužva i ne bi bile gotove do proslave. Tada su na Instagramu našli stranicu koja je po povoljnoj ceni nudila štampanje majica.

Neprijatno iznenađenje za kraj školovanja Foto-ilustracija: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Naravno, oni su bili jako ljubazni, ja sam slala te dečije nacrte sa imenima, apsolutno sve... rekli su da u roku od dva dana te majice mogu biti gotove i da će to oni nama da pošalju. Dakle, nijednog trenutka... možda da nisam bila u toj gužvi možda bih se zapitala, jer ja sam njima dva puta tražila kontakt telefon jer mi je lakše da tako nekome objasnim, kasnije naravno kad vratim film šta se desilo, možda smo i mogli da shvatimo da je neka vrsta prevare - priča ona.

Iako su svi bili šokirani kada su u paketu iz pošte umesto 12 majica videli isečeno ćebe, razredna je pokušala hitno da stopira novac koji je upućen pošiljaocu u Pančevo.

Đaci prevareni sa Instagrama Foto-ilustracija: Tanjug/Filip Krainčanić

- Pozvala sam čak poštu u Pančevu, rekla sam prosto reč je o prevari i neko sa tim brojem telefona podići će novac koji smo mi dali prilikom preuzimanja paketa. A kad odete u poštu da podignete novac, vi morate da pokažete ličnu kartu da bi ste podigli novac. Međutim, oni su mi rekli da nisu u mogućnosti da tako nešto odrade, da stopiraju novac, tek samo ako im tužilaštvo naloži - objašnjava razredna.

Marina dodaje da je od trenutka kada je otkrivena prevara, Instagram stranica pod nazivom "Štampaa donja crta majicaa", za nju naravno postala blokirana. Sve je prijavljeno policiji koja će pokušati da otkrije i spreči dalje prevare. U međuvremenu, razredna je o svom trošku naručila lično majice kod privatnika u Boru, tako da će i 8/2 kao i njihovi vršnjaci iz škole imati majice do drugarske večeri 2. juna.

VIDEO Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji:

(Telegraf.rs/Zamedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    16. maj 2018 | 19:09

    Samo narucujte preko instagrama i fb,i treba da budete prevareni. Postoji na hiljade regularnih firmi,koje placaju porez drzavi u kojoj zivimo,a vama su draze fb i instagram prodavnice na crno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA