≫ 

Baka Radojka je bila mrtva 10 sati, spremali joj raku, umrlice, a ona u kapeli opkoračila dedu i oživela!

Pukom srećom baka nije smeštena u hladnjaču, inače bi je danas sahranjivali

  • 31

Radojka Stankov (71) iz Kikinde preminula je u noći između utorka i srede u Gerontološkom centru. Bila je mrtva tačno 10 sati i samo pukom srećom nije sahranjena. Ili još preciznije, samo pukom srećom pre toga nije prebačena u hladnjaču pre sahrane. Kako Telegraf saznaje, lekar je konstatovao smrt, telo odneto u kapelu staraškog doma, porodica obaveštena o njenoj smrti, odštampane su i polepljene umrlice, raka se pripremala, ali Radojka je odlučila da njeno vreme za onaj svet gore još nije došlo.

"Smrt" je nastupila u 2 posle ponoći, piše u zvaničnom izveštaju lekara. Ipak, kako sada stvari stoje, baka je samo zaspala, što i nije daleko od smrti jer se kaže da je san jedna vrsta kome. To, ipak, nije povod da se Radojka sahrani.

ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POSLE SMRTI? Pravoslavni opis prvih 40 dana nakon umiranja (FOTO)

A u domu iznenađenje. Kako je ležala pored jednog preminulog dede, Radojku su ujutro radnici našli sa nogom prebačenom preko njega. Objašnjavali su to mišićnim refleksom, koji se često događa i posle smrti, ali kad je baka progovorila i uspravila se, bilo je jasno da je u ovom slučaju neko ozbiljno pobrkao lončiće.

Porodična kuća baka Radojke/ Foto: Google Street View

I tad je nastala prava uzbuna.

- Moja žena se sada oseća dobro, a ona je tad samo zaspala, nije joj čak ni pozlilo. Ne znam kako im je uopšte palo na pamet da je mrtva - kaže za Telegraf Vladimir Stankov, muž bake koju zamalo da sahrane živu.

- Ovog februara nam je umro sin, imao je samo 49 godina. Možete zamisliti kako živimo od tad, ja sam šećerni bolesnik i kad su mi javili da je i moja Radojka mrtva, hteo sam i ja da skončam - priča potreseni Vladimir.

Njihov drugi sin je već krenuo iz Australije na sahranu majci, ali je na vreme obavešten da mu je majka živa.

Da stvar bude čudnija, Radojka je iz domske kapele vraćena u sobu Gerontološkog centra u kom joj je konstatovana smrt.

Gerontološki centar u kom je Radojka/ Foto: Google Street View

Kako saznajemo, radnik koji je u Pogrebnom preduzeću zadužen za smeštaj pokojnika u hladnjaču nije bio te noći u Kikindi već u Beogradu, pa je baka Radojka tako i preživela. Da je nekim slučajem prebačena u hladnjaču po protokolu, ne bi joj bilo spasa.

- Kao da nije dovoljno što nije pored mene, što mora da bude u domu, nego još moraju ovako da me presecaju - jada se Vladimir.

Ovakav slučaj u Kikindi još se nije desio. Sve službe koje smo pozvali potvrdile su da se neverovatan propust zaista dogodio, uključujući i Gerontološki centar.

Umrlica je na ulici, a građani u šoku/ Foto: Telegraf

Tačno je da je Srbija, između ostalog, poznata i kao zemlja prvog vampira. Slava njemu i svaka čast, ali ne moramo ih više proizvoditi. A baka Radojka nek' poživi bar do stote godine, a posle ćemo lako.

VIDEO Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    17. maj 2018 | 14:15

    Ko zna koliko živih smo sahranili? Pročitaj skoro da su premeštali neko groblje a najčudnije je da je svaki 7-8 kovčeg izgreban iznutra? To znači da su se budili u kovčegu?

  • Pp

    17. maj 2018 | 14:18

    Ovo je pokazatelj da svi lekari koji rade na terenu nemaju potrebnu opremu I aparate. Verovatno je konststovao smrt poo metodi iz proslog veka. Potrebna je reorganizacija hitne medicinsku pomoci u Srbiji uz standard da sve ekipe u drzavi, od Beograda, Novog Sada, Nisa, Kragujevca pa do najmanje opstine imaju istu opremu kao I da osoblje bude osposobljeno da je koristi.

  • Alan Ford

    17. maj 2018 | 12:45

    Ko zna koliko živih su zakopali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA