≫ 

Vojna škola ima 2 nova smera: Konkurs je otvoren, a proći će samo odabrani

U školu se prima 20 kandidata, odnosno po 10 za svaki novi smer

  • 0

Konkurs za prijem učenika u Srednju stručnu vojnu školu, prvi put za vojne smerove mehaničar za vozila guseničare i elektromehaničar za vozila guseničare, otvoren je od 15. maja do 15. juna 2018. godine.

U školu se prima 20 kandidata, odnosno po 10 za svaki novi smer.

Više od godine je kasnila isporuka superpušaka za Vojsku Srbije, ali je jedan sastanak promenio sve (VIDEO)

Školovanje traje četiri godine, a nakon toga učenici se primaju u Vojsku Srbije u svojstvu civilnog lica – vojnog nameštenika.

Za vreme školovanja učenicima su obezbeđeni smeštaj i ishrana u internatu, udžbenici, školski pri­bor, odeća i obuća, zdravstvena zaštita i novčana primanja, a troškove školovanja snosi Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Potrebno je da mladići i devojke, koji žele da konkurišu, na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka.

Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Detaljna oba­ve­šte­nja u ve­zi sa kon­kur­som mo­gu se do­bi­ti u Sred­njoj struč­noj voj­noj školi (Pe­tra Čaj­kov­skog 2, Be­o­grad), na te­le­fo­ne: 011/3603–966, 011/3603–972 i 011/3603–655.

Konkurs je objavljen u magazinu „ODBRANA“ i na sajtovima Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs i Vojne gimnazije www.gimnazija.mod.gov.rs gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA