≫ 

Biljana je na trafici ostavila pasoš, sat i zlatno prstenje. Izgovorila je 5 reči i nestala. Od tada je prošlo 902 dana, a njen slučaj nije jedini

Barbara Vitez, Dejan Pauča, Biljana Đorić godinama se vode kao nestali

  • 12
Foto: Facebook/Dajana Sindjic, Vitèz Endre, kraljevo.biz

Kad vam neko iščupa srce, ostaje manja praznina nego kad vam nestane dete, brat, sestra, otac, majka, bilo koji član porodice ili prijatelj. Bol ne prestaje, postaje sve veća, a nada nikad ne umire. Svakim danom najmiliji se nadaju da će ugledati voljeno lice. Tako svoj život provode oni kojima su najbliži nestali.

Nadaju se da su živi i da će ponovo čuti njihov glas, videti njihov osmeh i sa njima razgovarati. Kad zazvoni telefon ili neko pokuca na vrata, svaki put zažele da su to oni, ali sve ostane na tome...

BARBARA VITEZ

Devojčica je 25. novembra 2016. godine nestala u Senti, a posednje što znamo je da se sa drugarima vraćala kući kasno uveče i da je navodno, prema nepotvrđenim tvrdnjama, skočila u Tisu sa mosta. Imala je samo 15 godina, a danas, nakon skoro 18 meseci i dalje se vodi kao nestala. Njeno telo do danas nije pronađeno, a o devojčicinom nestanku postoje brojne teorije, kao i tvrdnje da je viđena van Srbije.

Moja ćerka se nije udavila, kidnapovali su je jer je videla nešto što nije smela: Očajan otac Barbare Vitez godinu i po dana ne zna gde mu je dete

- Istraga stoji u mestu. Poslednji put je Barbara viđena u Mađarskoj u dva grada. Jedan čovek iz Mađarske koji se bavi pronalaženjem nestalih lica ju je slikao na Fejsbuku. Profil nije bio njen. Tad je na četu bila sa još jednom devojkom. On joj je postavljao pitanja na koja bi samo ona znala odgovore. I dobio ih je. Posle toga je više nije bilo na četu - započeo je razgovor za Telegraf.rs Endre Vitez, Barbarin otac, koji se svakim danom nada da će kroz vrata njihovog doma proći njegova nestala ćerka.

Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016. godine Foto: Instagram/Igor jurisic

Čovek iz Mađarske poslao je roditeljima fotografije sa Fejsbuka.

- Ja je na osnovu te slike ne bih prepoznao, porasla je, promenila se. Ali ožiljci koje ima, i koji se vide na slici, pokazuju da je to ona. To su specifični ožiljci koje ne mogu da imaju dve osobe - priča Vitez.

Barbara je svuda išla sa svojim roditeljima.

- Barbara nikad ne bi otišla sama od kuće, jer je bila vrlo vezana za majku i mene, uvek je išla svuda sa nama. Nije upoznala nikakvog momka, niti je imala momka, niti drugaricu koji bi je na to naterala. Sumnjamo da ju je neko oteo, jer ona nikad sama ne bi otišla - napominje Endre Vitez.

Očeva poruka upućena Barbari slama srce, i podseća nas da je zaista porodica najbitnija na svetu.

- Barbari poručujem da bilo kako javi mesto na kom se nalazi i ja ću ga onda prevrnuti samo da je nađem - završio je razgovor drhtavim glasom za Telegraf.rs Endre Vitez, Barbarin otac.

BILJANA ĐORIĆ

Sa samo 19 godina, Biljana je proglašena nestalom nakon što je poslednji put viđena 2. decembra 2015. godine kad je na jednom kiosku u Kraljevu ostavila pasoš, mobilni telefon i zlatno prstenje. Rekla je samo "doći će neko po ovo", i od tad joj se gubi svaki trag.

Brat (6) je doziva, a očajni roditelji već dve godine čekaju svoju Biljanu: Kraljevčanki se izgubio svaki trag još pre dve godine (FOTO)

Skoro se pojavila informacija da je Biljana viđena van granica Srbije.

Biljana Đorić nestala je 2. decembra 2015. godine Foto: Privatna arhiva

- Jedan čovek je rekao da je u Grčkoj video devojku koja je ličila na moju ćerku. Pomislio je da je pronađena i da je otišla tamo da zaradi neki dinar. Međutim, kad je pročitao da ipak nije pronađena, on je otišao i prijavio je slučaj. Rekao je da je siguran da je to ona.

Nakon toga sam otišla u Beograd i tamo su mi rekli da lokal u kom je viđena Barbara ne radi, da počinje sa radom od 1. juna i da će tad da pošalju Interpol - započela je razgovor za Telegraf.rs Vesna Đorić, Biljanina majka.

Roditelji sa Biljanom nikad nisu imali problem. Završila je Medicinsku školu, upisala fakultet, položila je tri ispita. Njih dodatno muči pitanje koji bi bio razlog njenog nestanka.

- Stvarno ne znam zašto bi to Biljana uradila. Jedino što može da bude razlog jeste njen prvi dečko. Ona se bila zaljubila, a ona nije znala ko je on. On je bio malo problematičan. Kad je videla ko je i šta je, ona je njega ostavila. Posle je taj dečko pretio i nama, možda je ona na neki način ovim htela nas da zaštiti od toga. Policija je razgovarala sa njim, ali on je rekao da ništa ne zna - objašnjava majka koja se više od dve godine nada da će pronaći svoju ćerku.

Kad su saznali za pretnje, Biljanini roditelji su odreagovali kako bi zaštitili svoje čedo.

Biljana je na trafici ostavila pasoš, mobilni telefon i zlatno prstenje Foto: kraljevo.biz

- Oni su tri meseca pre njenog nestanka raskinuli. Bili su zajedno tri, četiri meseca. Maltretirao ju je i fizički i psihički, a ona nama to nije htela da kaže, jer joj je pretio da će da sačeka sestru iz škole ako bude rekla. Proživljavala je pakao sa njim i na kraju više nije mogla da trpi, pa nam je rekla - priča Biljanina majka.

Vesna Đorić samo želi da čuje da joj je ćerka živa i zdrava.

- Nikad neću da odustanem od potrage. Ići ću gde god, koju kod informaciju da dobijem, idem - slomljenog srca podelila je sa nama svoju beskrajnu tugu za nestalim detetom.

A za svoju Biljanu ima samo jednu poruku.

- Samo neka se javi gde god da je. Neka da neki znak da je živa, pa ne moramo nikad da je vidimo. Samo da znamo da je živa - zaključila je razgovor za Telegraf.rs Vesna Đorić.

PAUČA DEJAN

Više od dve godine porodica ne zna gde se nalazi Pauča Dejan (42), koji je poslednji put viđen u Ubu.

- Moj brat, Puača Dejan nestao je 27. januara 2016. Pošto telo nije pronađeno, Dejan se vodi kao nestao. Njegov auto je nađen u Obrenovcu u industrijskoj zoni, gde mu se gubi i signal telefona.

U autu je nađena krv, što ukazuje da je ubijen, ali na sasvim drugom mestu, a auto sklonjen u industrijsku zonu. Moj brat je ubijen. Ja, kao sestra i roditelji smo više od dve godine u paklu čekajući da nam se neko obrati, svaki dan su nam misli uprte prema nestalom, tj ubijenom bratu - objasnila je za Telegraf.rs Dajana Sinđić, sestra nestalog muškarca.

Dejan Pauča nestao je 27. januara 2016. godine Foto: Facebook/Dajana Sindjic

Bol je neopisiva, minuti dugački, a dani nikad da prođu. I tako već godinama. Rana na srcu ne zarasta niti će ikad moći. Jedino što može da zaleči slomljena srca članova porodice jeste da se njihovi najmiliji vrate ili bar jave da su dobro i da su živi.

VIDEO: Otmica deteta

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    22. maj 2018 | 09:54

    Istraga nestanka Barbare Vitez stoji u mestu jer ovu drzavu bas briga da pomogne roditeljima da nadju nestalu cerku. Deca koja su bila sa njom cute i mirno zive. Bruka, sramota, uzas!!!

  • Pravda za Davida

    22. maj 2018 | 10:49

    Treba se dići cijela Srbija da se sazna istina za Barbaru..Pravda za Barbaru ,pravda za svu djecu 👊👊👊

  • Uros

    22. maj 2018 | 10:59

    Znate kako sekte npr znaju da isperu mozak, moje misljenje je da je to slucaj sa Barbarom ako je ovo ovde istina. Mislim daj boze da je tako nesto i da je i dalje ziva. Ali ostaje nam samo da nagadjamo, kad drzava ne radi svoj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA