• 0

Državna sekretarka u poseti Španiji: Samo zajedničkim snagama protiv organizovanog kriminala

Dogovoren je nastavak saradnje ministarstava dveju zemalja na suprotstavljanju međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama, koje se bave krujumčarenjem velikih količina narkotika iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu

  • 0
Dijana Hrkalovic

Foto: MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović razgovarala je u Madridu sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španije Hose Antonio Nieto Balesterosom o nastavku saradnje ministarstava dveju zemalja u suzbijanju organizovanog kriminala.

Stefanović posle masovnog hapšenja saobraćajaca: Ništa ne guramo pod tepih

Na sastanku je konstantovano da je ova saradnja značajna sa više aspekata, naročito zbog zajedničkog rada na suprotstavljanju međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama, koje se bave krujumčarenjem velikih količina narkotika iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

- Organizovani kriminal nema granica i mi se samo zajedničkim radom možemo uspešno suprotstaviti međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama. U ovoj borbi Kraljevina Španija je bitan strateški partner MUP-a Srbije. Želim da istaknem da je naša saradnja u prethodnom periodu sa policijom Kraljevine Španije bila veoma uspešna, o čemu svedoče i zajedničke akcije razbijanja velikih kriminalnih grupa na tlu Španije, od strane policija naših dveju zemalja -  poručila je Hrkalović.

Na sastanku državnih sekretara dogovorena je i saradnja i razmena iskustava u primeni posebnih tehnika i metoda rada na suzbijanju organizovanih kriminalnih grupa, finansijskim istragama, kao i formiranje zajedničkih istražnih timova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok