"Anđeli pakla" oduševljeni srpskim folklorom i tradicionalnim pesmama: U Jagodinu stiglo 2.350 bajkera (FOTO)

Na ovom skupu, kad je reč o bajkerima, svako se zabavlja na svoj način

  • 1

U Akva park u Jagodini stiglo je najmanje 2.350 bajkera "Anđela pakla" (Hells Angels), koji su u taj srpski grad došli na svoje godišnje okupljanje.

- Akva park je dostigao svoj pun maksimum po broju motorista koji su došli. Po našoj proceni ima ih 2.350, a po nekima i više. Prebacili smo broj koji smo očekivali - izjavio je novinarima Vladimir Petković, iz srpskog ogranka "Anđela pakla", koji je zadužen za medije.

Godišnje okupljanje "Anđela pakla" u Jagodini i peti dan protiče u najboljem redu, na zadovoljstvo i organizatora i gostiju, istakao je Petković, koji je zadužen za medije.

Pokušali smo da se probijemo do Anđela pakla u Jagodini, ali to jednostavno nije moguće (FOTO)

U Akva parku, koji je uz Sportsku dvoranu Jagodinskog sportskog saveza, centralno mesto za održavanje skupa, u petak uveče je počeo "koncertni deo programa" uz nastup domaćih i starnih bendova iz Engleske, Norveške, Italije i Nemačke, a priređen je i raskošan vatromet.

Tokom dana, ugostili su Akademski hor Fakulteta pedagoških nauka i motoristi su bili oduševljeni posebno folklorom i srpskim tradicionalnim pesmama koje su akademci izveli, kaže Petković.

Bajkeri "Anđeli pakla" u Jagodini Foto: Tanjug/Edib Tahirovic

- Sve protiče u najboljem redu, motoristi su opušteni, sede po kafićima, obilaze grad, policija i tehničko osblje rade svoj posao na najvišem profesionalnom nivo, zaista sve je fenomenalno - rekao je Petković.

On je dodao da se u nedelju završava koncertni deo, a zvanični deo u utorak.

Na zapažanje novinara da je umoran, Petković je rekao "ovo se dešava jednom u 10 godina, izdržaćemo do kraja".

Jagodina puna motora Foto: Tanjug/Edib Tahirovic

Na ovom skupu, kad je reč o bajkerima, svako se zabavlja na svoj način, neko je u obilasku grada, neko na terasi kafića ispred Sportske hale, dok između njih i stolova prolaze đaci iz đačkih ekskurzija, kojih će tokom vikenda biti oko 2.000 u poseti Jagodini.

Bajker iz Španije pohvalio je jednog taksistu koji mu je vrati zaboravljeni ruksak u gepeku taksi vozila i jednu novinarku koja mu je u tome pomogla.

Policije je takođe puno, a pun je, motorima raznih marki, kubikaže, boje i proizvođača, veliki parking prostor ispred Akva parka.

Bajker ispred ulaska u Akva park Foto: Tanjug/Edib Tahirovic

Prvi motoristi sveta počeli su da stižu u Jagodinu 29. maja. Deo njih, osim smeštaja po hotelima u Jagodini i okolnim gradovima - Ćupriji, Paraćinu i Kragujevcu - odlučio se da boravak provede u šatorima, pa je između hotela "Hill", Akva parka i Sportske dvorane, podignuto malo šatorske naselje.

Što se bezbednošti tiče, ona je na najvišem stepenu, a uz policiju je angažovana i žandarmerija.

VIDEO: Srbi dočekali Anđele pakla

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR

    2. jun 2018 | 20:13

    Koliko su mediji kukali na bajkere, kada ono, sve u najboljem redu. Mnogi nasi ce profitirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA