Ana Brnabić: Tender za RTB tokom juna, izbor strateškog partnera do kraja godine

- Očekujem jaku utakmicu, ali i jači i stabilniji RTB nakon toga - izjavila je premijerka Srbije

  • 1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Boru da će tender za izbor strateškog partnera za RTB biti raspisan tokom ovog meseca, da očekuje jaku utakmicu, ali i jači i stabilniji RTB nakon izbora strateškog partnera

- U ovom trenutku RTB Bor doprinosi našem BDP-u i ekonomiji zemlje 0,8 odsto godišnje, a ako uradimo to kako treba i onako kao što se nadamo, očekujem da će to biti dodatnih jedan odsto.

Dakle, ukupno 1,8 procenata, što je puno za ekonomski razvoj Srbije. Očekujem da taj posao završimo do kraja ove godine i da ćemo imati ono što smo imali u smederevskoj "Železari", znači mnogo jači kompleks koji će na bolji i efikasniji način odgovoriti na naše potrebe za dinamičnim ekonomskim razvojem. Ovo je, pored ostalog danas izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na svečanosti povodom otpočinjanja istražnih radova na izgradnji niskopa, u sklopu geoloških istraživanja zaliha bakra i zlata u hidrotermalnom sistemu "Čukaru peki" kod Bora koje sprovodi kompanija "Rakita" u vlasništvu kanadskog "Nevsuna".

Foto: Lj. Aleksić/RTB Bor

Ističući da je ovo dobar dan za Srbiju i za nju kao predsednicu Vlade, sa stanovišta razvoja rudarskog sektora i njegovom iskoraku ka, kako je rekla, pet ili više odsto udela u BDP-u zemlje i srpskoj ekonomiji, Brnabić je istakla da početak radova na izgradnji novog rudnika u Boru znači i to da "imamo jači Bor, jaču istočnu Srbiju i rudarstvo".

Foto: Lj. Aleksić/RTB Bor

- Tender za izbor strateškog partnera za RTB biće raspisan tokom juna, očekujem jaku utakmicu, ali i jači i stabilniji RTB nakon izbora strateškog partnera. RTB Bor danas zapošljava pet hiljada ljudi direktno i mi ćemo, svakako, zadržati svih pet hiljada radnih mesta. Ali, važno je da se naglasi i to da od rada RTB-a Bor indirektno zavisi 20.000 porodica u Srbiji. Očekujem da se posao oko izbora strateškog partnera završi do kraja godine i radujem se tome jer mislim da će to biti samo dodatni impuls i za Bor i za celu okolinu – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA