Erdogan izgubio u Beogradu, dok su u Novom Pazaru slavili njegovu pobedu

Preko 60 odsto podrške Beograđani iz Turske dali su njegovom najljućem protivniku

  • 1

Državljani Turske koji su svoje pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima iskoristili u Srbiji, većinom su glasali za Muharema Indžea, glavnog rivala Redžepa Tajipa Erdogana, pokazuju tabele uglednog lista Sabah (www.sabah.com.tr).

Apsolutna moć sada je u rukama jednog čoveka: Šta čeka Tursku nakon Erdoganove pobede? (FOTO)

Od ukupno 571 upisanog u spisak diplomatskog predstavništva u Beogradu, na izbore je izašlo 187 turskih državljana (32,7 procenata), od kojih je za Indžea glasalo 63,6 odsto, navodi ovaj dnevnik.

Za Erdogana je glasalo 23,5 odsto izašlih birača.

Erdoganova pobeda je proslavljana na ulicama Novog Pazara, a lokalni zvaničnici su među prvima izrazili zadovoljstvo ili uputili čestitku predsedniku Turske.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    25. jun 2018 | 23:12

    Ti Turci koji bi da rđuše Erdogana su definitivno glupi ili im se više dopada da budu samo i samo sluge drugih sila u prvom redu Amerike. Ne volim Erdogana ali da sam Turčin glasao bih ga sigurno. Treba smanjiti tripovanje o demokratiji i ljudskim pravima, jer to u praski služi samo za rasturanje država i nacionalnih interesa a u svrhu diktatorskih interesa velikih zapadnih sila. U krajnjem slučaju bolje da mojom zemljom vlada domaći diktator koji sam diktira, nego sluga zapadnih diktatora. Uvek je bolji original od kopije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA