Srbin nadmudrio italijansku policiju: Posle udesa mu pronašli 3,28 promila alkohola u krvi, oslobodili ga zbog nerazrešive dileme

Kazna koja mu je pretila je godinu dana zatvora, gubitak saobraćajne dozvole i 600 evra novčane kazne

  • 6

Srbin Ratko N. (53), koji živi u Trstu imao je 3,28 promila alkohola u krvi neposredno posle udesa, međutim sud ga je oslobodio krivice jer niko nije mogao da utvrdi da li je bio pijan pre ili posle udesa.

Saobraćajna nesreća dogodila se na raskrsnici ulica Markoni i Toričeli u Trstu. Kako Alo saznaje, Srbin je izgunio kontrolu nad golfom, uleteo u baštu kafića i zakačio dva automobila. Posle incidenta muškarcu je izmereno 3,28 promila u krvi, čak šest puta više od dozvoljenog.

Međutim, on je oslobođen krivice jer niko nije mogao da utvrdi da li je bio pijan pre ili se napio posle udesa, nakon što je zbog nervoze popio nekoliko čašica brendija, što su i svedoci potvrdili.

Sudar kao iz akcionih filmova: Ova ukleta raskrsnica u Novom Sadu je jednom nedeljno poprište saobraćajnih nesreća

- Muškarac iz Srbije je očigledno dobro prošao. Pravdao se da se u baru u blizini napio posle incidenta dok je čekao policiju i šlep službu. Njegov advokat Andrea Kavaci je uspeo to da dokaže i na sudu. Nikada nećemo saznati da li je "potegao" pre ili posle nesreće - ističe jedan italijanski portal.

Muškarcu pronađeno 3,28 promila alkohola u krvi, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Nakon udesa je utvrđeno da je osovina njegovog automobila bila polomljena, pa se postavlja pitanje da li je ona krivac i za sudar.

- Potpuno je slučajno, u trenutku nesreće, tuda prolazio Ratkov sin. Primetio je da se nešto dešava i zatim pokušao da mu pomogne jer otac ne zna italijanski. Zbog uznemirenosti je otišao u bar, ali tamo nije pio vodu, nego alkohol. Dva puta su mu izmerili više od tri promila alkohola u krvi, ali nma dokaza da je bio pijan u trenutku nsreće - kažu svedoci.

Kazna koja mu je pretila je godinu dana zatvora, gubitak saobraćajne dozvole i 600 evra novčane kazne. U Italiji je dozvoljeno imati 0,5 promila alkohola u krvi.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tapir

    28. jun 2018 | 09:11

    Tako je Srbendo! Bravo!

  • MrDr

    28. jun 2018 | 08:09

    Koji kralj...

  • Miloje

    28. jun 2018 | 11:56

    I sad neko treba da poveruje u ovu bajku...! Da bi narokao 3.2 alkohola u krvi treba da prodje bar jedan, do dva sata ...a ne verujem da su sat čekali policiju...I da su mu u kafiću čiju je baštu oštetio dali piće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA