Ranjeni Aleksandar iz Suvog dola se oporavlja: Junačko i hrabro držanje posle metka koji poručuje da Srbi nisu dobrodošli na KiM (FOTO)

Jeftića je zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM i ministrom prosvete posetio i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić

  • 1

Direktor Kancelatrije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i ministar prosvete Mladen Šarčević obišli su danas u KBC Kosovska Mitrovica Aleksandra Jeftića koji je ranjen pre tri dana u Sovom Dolu.

Albanci napali srpsku decu na Kosovu: Pretili im, vređali ih i šipkama razvalili vrata od škole

Ðurić je tom prilikom Jeftiću poklonio tablet i poručio da "sve govori da je napad na njega bio etnički motivisan incident".

- Taj napad je izveden sa ciljem da se Srbi u Suvom Dolu, koji je neuralgična tačka ovde u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zastraše da se nateraju da prodaju svoja imanja i da se odatle iseljavaju - kazao je Ðurić novinarima.

On je istakao da se ranjeni Jeftić "junački i hrabro drži" nakon što je, kako kaže, čudom izbegao smrt od metka koji je imao za cilj da pošalje poruku da Srbi na ovom prostoru nisu dobro došli.

Rakić, Šarčević i Đurić u poseti Sremskoj Mitrovici Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kazao je da će Jeftiću i njegovoj porodici država pomoći te da će odmah po njegovom izlasku iz bolnice razgovarati sa njegovom porodiciom na koji način da im se olakšaju uslovi za opstanak i boravak u Suvom Dolu.

- Mi ćemo u svim razgovorima koje imamo i koje ćemo imati u narednom periodu apostrofirati situaciju u Sovom Dolu, gde je u prethodnih mesec dana pet puta napadnuta ambulanta koja očigledno ljudima koji delovanje zasnivaju na ponašanju sa one strane razuma služi kao meta za iskaljivanje šovinističke mržnje - kazao je Ðurić.

Ministar Šarčević je naveo da su u posetu došli kako bi pružili podršku Jeftiću koji je student druge godine Visoke tehničke škole i dodao da će mu Ministarstvo prosvete pomoći kroz stipendije.

Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- On se zaista hrabro drži nakon što je izbegao smrt - rekao je Šarčević.

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Božović kazao je da je "trenutno stanje Jeftića stabilno i da je primarna obrada hirurške rane protekla kako treba".

- Radimo redovno parametre, uskoro ćemo uraditi skener i na osnovu njega odlučiti o daljem lečenju pacijenta - rekao je Božović.

Povređeni Aleksandar Jeftić u izjavi za Tanjug rekao je da je bio iznenađen napadom koji se dogodio pre tri večeri oko devet sati uveče.

- Krenuo sam do automobila i telefonirao kada su ispred mene izašla dvojica muškaraca. Jednom sam zapamtio facu i sada bih mogao da ga prepoznam kada bih ga video - kazao je Jeftić i dodao da drugom napadaču nije video lice.

- Muškarac kome nisam dobro video lice ćutao je, izvadio pištolj i repetirao. Upitao sam ga "šta je", on mi je prstom pokazao da ćutim. Drugi mi je prišao i udario me u glavu i upucali su me u predelu kolena - kazao je Jeftić.

Povređeni se drži junački hrabro Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Napadači su, kako kaže, odmah pobegli a on je sam pozvao hitnu pomoć i policiju, jer je bio svestan i priseban bez obzira što se sve desilo iznenada.

Naveo je da je policijska istraga još uvek u toku, ali da ne zna više ništa o njoj.

Prema njegovim rečima trenutno se oseća dobro, nema bolove, ali je još uvek pod stresom.

Jeftića je zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM i ministrom prosvete posetio i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i ministar prosvete Mladen Šarčević prisustvovali su danas obeležavanju Dana univeziteta u Kosovskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA