≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (30. jun 2018. godine): Žuti meteoalarm na snazi, kuda se kreće kišni ciklon? (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Katarinom, Kristinom, Sarom i Biljanom.

Ove letnje dane provedite sa agencijom Viva travel na prelepim plažama najtraženijih destinacija - Grčka, Italija, Turska, Španija i Egipat.

Obilne padavine juče su ponovo pogodile veći deo zemlje, a iako je vremenska situacija danas vidno stabilnija, i dalje je daleko od one na koju smo navikli tokom letnjih dana.

Republički hidrometorološki zavod saopštio je da je juče kiša u Novom Sadu padala prosečno 116,2 litra po kvadratnom metru, što je veoma visoka vrednost i predstavlja najbližu izmerenu vrednost onoj iz maja 2015. godine kada je zabeleženo čak 122 l/m2. Predstavnici RHMZ na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije su napomenuli i da kiša nije bila očekivana, ali i da se kišni ciklon udaljava i da će u toku dana Novi Sad zahvatiti samo blaga kiša u popodnevnim časovima, dok je vodostaj stabilan.

Prema izveštajima RHMZ-a, danas je cela teritorija Srbije pod žutim meteoalarmom, što znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Vreme se sinoć stabilizovalo, tako da nas danas očekuje dan bez tako velikih nepogoda. Ipak, treba naglasiti da padavine neće biti jakog intenziteta kao što je juče bio slučaj.

U Beogradu do kraja dana smena sunčanih i oblačnih intervala, sparno i nestabilno. Maksimalna temperatura do 24 stepena.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i sveže, ponegde sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana biće umereno oblačno i prohladno za ovo doba godine. Posle podne na jugu i jugozaapdu ponegde se očekuje slaba kiša ili pljusak sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije pojačan. Minimalna temperatura od 10 do 16°C, maksimalna dnevna od 20 do 25°C.

U Beogradu u nedelju umereno oblačno i prohladno za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 14°C, maksimalna dnevna 22°C.

Ono tipično letnje vreme na koje smo navikli počeće da se vraća od utorka, kada će biti oko 25 stepeni i u narednim danima jula kada će temperatura dostizati i 30. stepen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA