≫ 

Od sutra Srbija gori! Kišu smenjuju visoke temperature, pakao se očekuje do kraja meseca

Samo je za 9 dana RHMZ predvideo kišu s grmljavinom

  • 2

Od sutra kreće temperaturni udar, a temperature će do kraja nedelje ići i do 30 stepeni. Pretežno sunčano vreme, prekinuće u petak moguća kiša, koja je izvesnija za dane vikenda. Najviša dnevna temperatura bi celog meseca trebala da prelazi 26 podeok i da ide i do 35 stepeni.

Sutrašnja vremenska prognoza (3. jul 2018. godine): Kiša u jutarnjim satima, popodne razvedravanje (VIDEO)

Dakle, sutrašnji dan je uvod u topao talas koji nam sledi i već tokom sutrašnjeg dana temperatura će dostići 28 stepeni, da bi u četvrtak dostigla 30C. Kiša koja potom sledi, moguće već od petka, samo će za nekoliko podeoka spustiti temperaturu tokom subote i nedelje.

Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda prikazuje da nas tokom čitavog meseca uglavnom očekuje lepo vreme s visokim temperaturama. Izvesno je da će kiše biti 9 dana, počev od prvog vikenda koji sledi. Potom ih očekuju 10,12, i 14. jula, pa potom 19,20,24 i 27. jula. Kiša će uvek biti praćena grmljavinom.

Jutarnje temperature neće padati ispod 13 stepeni, a biće jutara kada će prelaziti i 20C.

Prognoza UV indeksa kaže da će u Sjenici u četvrtak 5. jula zračenje biti ekstremno visoko, a visoko u Somboru, Loznici i Valjevu u sredu 4. jula zbog čega bi bilo poželjno da ko može izbegava da izlazi napolje u to doba dana.

VIDEO: Da li se ispravno štitite od sunca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    3. jul 2018 | 20:55

    Sutra slavimo majku svetoga Save cije su mosti u Studenici pa se njoj pomolimo da izdrzimo te paklene vrucine koje se najavljuju. A idemo u susret velikom prazniku svetih prvovrhovnih Hristovih apostola Petra i Pavla pa se molimo i njima da sve pretrpimo kao i oni sto su mnoge muke trpeli. Ko pretrpi spasce se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA