≫ 

Ubrala je džinovski krastavac u svojoj bašti i odmah nam poslala sliku: Da li ste vi videli ikad veći plod? (FOTO)

Krastavac od pola metra nije svakodnevna pojava, a ova poljoprivrednica nam je otrkila svoju tajnu

  • 29

Slika nesvakidašnjeg "džinovskog krastavca" stigla je i do naše redakcije zahvaljujući čitateljki koja je ovo povrće ubrala u svom plasteniku, pa je odlučila da to podeli sa nama.

Krastavac od skoro pola metra (48 cm, izmerili smo zaista), čini se, nije uobičajenost u baštama i rasadnicima. Pitanje nam se samo nametnulo - kakvi su uslovi zapravo neophodni za ovakav rod ili je tajna samo u veštini poljoprivrednika? Da li je osim vode, sunca i kvalitetne zemlje, ipak potrebno i nešto drugo?

Foto: Telegraf

Ova žena iz Jagodine, koja je u svom plasteniku pronašla redak primer zelenog ploda, tvrdi da je krastavac apsolutno tretiran kao i ostalo povrće koje ona uzgaja - s ljubavlju i redovno. Iako smo insistirali da nam otkrije tajnu uspešnog uzgajanja, naša čitateljka kaže da nekih posebnih trikova zapravo i - nema. Ponosna vlasnica ovog ogromnog krastavca tvrdi da je tako sa svakom biljkom.

- Voće, povrće ili cveće, svejedno je. Svaka biljka je uspešna kada je gajiš sa ljubavlju - poručuje ona.

Ona nam je poslala i fotografije njene bašte, kao i plastenika, u kojima se nalaze različite vrste povrća, među kojima je i ovaj "egzotični gigant".

Foto: Telegraf

Ovaj slučaj je pokazatelj da u srpskoj poljoprivredi ipak nije sve tako crno, i da usred agonije zemljoradnika zbog afere oko malina, velikih poplava i posledica koje su usledile, ipak postoji neka pozitivna priča.

Foto: Čitateljka Telegrafa

Ukoliko i vi u svojoj bašti imate sličan plod, ili čak i veći i lepši, pošaljite fotografiju našoj redakciji (redakcija@telegraf.rs) ili ako poznajete nekoga sa zanimljivijom pričom, recite mu da nam se javi.

VIDEO Evo kakvog je ukusa pepeljara puna pikavaca:

(Telegraf.rs/ S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA