≫ 

Večeras nam prete "urbane poplave", bujice, odroni i klizišta: Zasedao Štab za vanredne situacije

Crveni meteoalarm i dalje je na snazi

  • 2

Zbog jakog nevremena, najavljenog za večeras, Štab za vanredne situacije izdao je naredbu o preduzimanju preventivnih i operativnih mera, kako bismo se zaštitili od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda. U toku večeri i noći, najpre na zapad i sever Srbije, stižu jaki pljuskom, grmljavinom i olujnim vetrom. Crveni meteoalarm i dalje je na snazi.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje prema kojem se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda. U većini mesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vetra.

Apokaliptične scene nadomak Beograda: 7 dana posle poplava naseljem se širi smrad i nema vode, i životinje bi pobegle da mogu (VIDEO)

Naredba koju je izdao Štab za vanredne situacije, predviđa preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave "urbanih poplava", bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta.

Printskrin/hidmet.gov.rs

Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja mera odbrane od poplava.

Sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije održao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, a prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

VIDEO: Sta je ostalo od Umčara posle katastrofalnih poplava

VIDEO Da li magija može da nam pomogne:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA