≫ 

Policija zbog poplava cele noći na nogama: U Aranđelovcu evakuisano pet osoba, zasada nema povređenih

Vanredna situacija je trenutno na snazi u gradu Čačku i devet opština

  • 2

Nevreme koje je juče zahvatilo Srbiju svi timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sačekali su na terenu i u pripravnosti.

Srbija je poplavljena, vanredna situacija u sedam opština, Golija odsečena od sveta: Kiša napravila haos u celoj zemlji (FOTO) (VIDEO)

VIDEO: Zbog oblinih padavina Kosjerić potopljen

- Kao što je Republički hidrometeorološki zavod i najavio u toku protekle noći došlo je do obilnih padavina na teritoriji Republike Srbije. Najviše problema bilo je u Aranđelovcu, gde je tokom protekle noći evakuisano pet osoba, dok je u ostalim mestima bilo oštećenja infrastrukture, odnosno puteva, mostova i prilaznih saobraćajnica - izjavio je pomoćnik ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

VIDEO: Ovako izgleda Kosjerić nakon poplave

On je istakao da nije bilo povređenih, kao i da u ovom trenutku nema ugroženih ljudi.

- Vanredna situacija je trenutno na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i devet opština. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa timovima civilne zastite su na terenu i pratićemo situaciju u toku noći, kako bi po potrebi odmah delovali - dodao je Marić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. jul 2018 | 08:15

    Koja vanredna situacija?Radili vatrogasci na ciscenju ulica do 15h.Posle toga otisli kuci a ulice ostale neociscenje.Blata svuda po ulicama i trotoarima.Da nije bilo gradjana da ociste ispred svojih kuca ne bi ni ocistili.JKP zelenilo cisti park a za grad i gradjane boli ih uvo.Uveli su vanrednu situaciju u gradu , a opstinari se ponasaju kao da su na vasaru.Lokalna samouprava neorganizovana totalno.Uvek ih iznenadi nevreme.Kada je rekonstruisana glavna ulica postavljeni su hidranti na svakih 100m.I sada kada su prljave ulice i tritoari prikace se hidrantska creva i operu se ulice za maksimalno 3sata.Nasa opstina ne moze da obezbedi creva i ostavljaju ulice prljave kao da zivimo u srednjem veku.Bitno je da se slikaju i da pricaju gluposti na lokalnim televizijama.

  • gaga

    8. jul 2018 | 07:25

    da li je normalno da u svakom mestu u kome padne kisa gledamo i citamo ovako nesto?koliko je sve to zbog prirode i kolicine padavina?i kod mnogo manjih padavina ljudi su bili plavljeni.nebriga, javasluk i neznanje su kljucni krivci za ovo sto nam se dogadja.vremenske prilike su samo paravan za pravo stanje u svakoj opstini.tesko da mozemo vise da se lazemo jer se klima definitivno menja samo mi jos dugo, dugo necemo biti toga svesni.vazno je da imamo stabove i komisije.izgleda da samo nemamo nekoga ko ce posteno da sagleda sta je ocisceno, a sta ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA