≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (8. jul 2018. godine): Kiša, pljuskovi sa grmljavinom, sunčano samo na severu (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će na severu tokom većeg dela dana biti uglavnom suvo i sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 21°C na jugu do 29°C na krajnjem severu Srbije.

Velika šteta zbog padavina širom Srbije: Vanredna situacija u deset opština, ekipe i dalje na terenu (FOTO)

U Beogradu do kraja dana promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak severoapadni vetar. Maksimalna temperatura 26°C.

Zbog obilnih padavina noćas i jutros u celoj zemlji, vanredna situacija proglašena je u Aranđelovcu, Ljigu i u delu Gornjeg Milanovca.

Poplavljene su kuće u čačanskim naseljima Trnava, Atenica i Loznica zbog izlivanja lokalnih reka. U Kosjeriću je jak pljusak naneo velike štete putnoj infrastrukturi. a u Topoli je najkritičnije u zaseoku Mitrovčić.

Zbog obilnih padavina noćas i jutros u celoj zemlji, vanredna situacija proglašena je u Aranđelovcu, Ljigu i u delu Gornjeg Milanovca Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

RHMZ izdao upozorenjene za padavine od 60 litara po metru kvadratnom u centralnoj i istočnoj Srbiji, koje se odnosi i na delove Beograda.

U Srbiji u ponedeljak pretežno oblačno i veoma sveže za ovo doba godine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i veće količine padavina, dok se na severoistoku Srbije, u Šumadiji, Pomoravlju i u Podunavlju očekuju i veoma obilni pljuskovi. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 12 do 19°C, maksimalna dnevna u većini predela biće od 18 do 22°C, dok se na severu Vojvodine očekuje toplije sa temperaturom do 27°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i relativno sveže za ovo doba godine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i veoma obilni pljuskovi. Temperatura tokom većeg dela dana bez većeg kolebanja i biće od 18 do 20°C.

Povremeno se očekuju i veoma obilni pljuskovi Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U utorak u Srbiji promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima. Krajem dana i tokom večeri prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura od 21°C na jugu do 29°C na severu Srbije.

U sredu i četvrtak sunčano i toplije. Posle podne i uveče u severnim i zapadnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. U petak sunčano i toplo. Maksimalna temperatura od srede u većini predela biće od 27 do 32°C.

U Beogradu u utorak promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima. Krajem dana i tokom večeri prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura do 25°C. Od srede sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 28 do 30°C.

U ponedeljak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na severu, istoku i jugoistoku Evrope i na Balkanskom poluostrvu. U ostalim predelima biće suvo. Najhladnije biće u oblasti Baltika sa temperaturom do 20°C, a najtoplije u Španiji sa temperaturom i preko 35°C.

(Sara Damnjanović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA