≫ 

Okrečeni grafiti sa likom Ratka Mladića u Boru i Bačkoj Palanci (FOTO)

Neki od ovih grafita nalaze se na javnim ustanovama, kao što su zgrade osnovne škole i gimnazije u Bačkoj Palanci, ali do sada nije bilo reakcije institucija da se oni uklone

  • 19

Na više lokacija u Bačkoj Palanci i Boru juče su okrečeni grafiti sa likom Ratka Mladića koji je prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu za ratne zločine širom Bosne i Hercegovine, kako i za ratni zločin u Srebrenici. Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava (Inicijative), uklanjali su i natpise sa imenom bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske.

Ništa od izuzeća sudija: Odbijen zahtev odbrane Ratka Mladića

Iako je prošlo 23 godine od ratnog zločina nad muslimanskim stanovništvom, Ratko Mladić ali i drugi osuđeni ratni zločinci i danas imaju tretman heroja od strane jednog dela društva u Srbiji. Aktivisti Inicijative su okrečili grafite da bi ukazali da treba da se osudi politika zločina, za koju je, prema njihovom mišljenju, "odgovorna i Republika Srbija jer nije sprečila zločin".

Okrečeni grafiti sa likom i imenom Ratka Mladića Foto: yihr.rs

Neki od ovih grafita nalaze na javnim ustanovama, kao što su zgrade osnovne škole i gimnazije u Bačkoj Palanci, ali do danas nije bilo reakcije institucija da se oni uklone.

VIDEO: Ko je Ratko Mladić?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xmen

    12. jul 2018 | 12:59

    E srbijo jadna li si....da brises generalove slike a da navijas za hrvatsku....poturica gori od turcina...navek bilo....slava tebi GENERALE

  • Ozren

    12. jul 2018 | 12:54

    Ratko Mladić je HEROJ ! Da ga nije bilo ne bi ni Srba ostalo preko Drine ! Te antisrpske NVO su usmerene direktno protiv Srba koji su se borili na strani svog naroda ! U Srebrenici su streljani ratni zločinci koji su počinili zločine u Bratuncu Kravicama Zvorniku i okolnim selima! Krvnici se predstavljaju da su žrtve !

  • Fidel

    12. jul 2018 | 13:22

    RATKO MLADIĆ SRPSKI HEROJ !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA