≫ 

Današnja vremenska prognoza (13. jul 2018. godine): Za vikend sunčano i toplo, temperature do 30 stepeni (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Danas u Srbiji umereno toplo i pretežno sunčano. Prepodne u Mačvi,Sremu i Kolubarskom okrugu biće oblačno sa kišom i pljuskovima. Posle podne oblačnost i nestabilno vreme proširiće se na zapadne i jugozapadne predele Srbije. Minimalna tmperatura od 15 do 20 stepni, maksimalna dnevna od 23 do 30 stepeni koliko će danas iznositi u Nišu i Negotinu.

U Beogradu  jutro oblačno i sparno, posle podne, oko 12 časova biće uslova za kišu i pljuskove, posle 15 časova doći će do razvedravanja. Maksimalna temperatura danas u Beogradu  25 C.

Iznad većeg dela Evrope pretežno sunčano. U Stokholmu maglovito,sparno i nestabilno. U Madridu i Atini veoma sunčano i toplo maksimalne temperature od 33 do 36 stepeni.

U petak iznad većeg dela Evrope biće suvo, sunčano i toplo. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u delovima centralne, istočne i jugoistočne Evrope. Najhladnije biće na severu britanskog ostrva sa temperaturom oko 20°C, a najtoplije na jugoistoku Balkana i u Španiji sa temperaturom oko 35°C.

Na Balkanu u petak sunčano i toplo. Na zapadu promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 35°C.

Narednih dana vedro Foto: Kristina Stojanović

SRBIJA NAREDNIH DANA

U Srbiji za vikend sunčano i umereno toplo. U ponedeljak pre podne sunčano. Sredinom dana u zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 26 do 30°C.

U Beogradu za vikend sunčano i umereno toplo. Jutarnje temperature od 17 °C  Maksimalna temperature narednih dana kretaće se uglavnom do 29°C. Od sredine sledeće sedmice ponovo oblačno i svežije.

Biometeorološke prilike i dalјe će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se izvestan oprez ipak savetuje srčanim bolesnicima. Umor i nervoza moguće su meteoropatske reakcije. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Pogledajte jutanju vremensku prognozu :

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA