Kako da provedete leto, ako ne idete ove godine na more, i koliko vam (ne) treba para za to (VODIČ "ZA DŽ")

Osmislili smo za vas nekoliko ideja koje čak ne moraju mnogo ni da vas koštaju

  • 7

Nemaju svi tu sreću da leto provedu negde na moru iako bi velika većina baš volela da osoli i osunča telo. Bez obzira na to da li ne možete da putujete na more, planinu ili inostranstvo zbog nedostatka "sredstava" ili obaveza koje vam ne dozvoljavaju da odsustvujete na više dana, uvek postoji način da se kvalitetno  provedete i u vašem stalnom mestu boravka. Osmislili smo za vas nekoliko ideja koje čak ne moraju mnogo ni da vas koštaju.

Uporedili smo cene ležaljki u Grčkoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Španiji, Kipru i Turskoj: Evo gde ćete proći najjeftinije (FOTO)

Pecanje

Ljubitelji pecanja uopšte nemaju problem s tim da voda iz koje pecaju mora da bude slana, već samo s time da napolju bude toplo i suvo. Iako se pecaroši mogu videti veći deo godine, najaktivniji su leti. Samo oni znaju kakva je draž u uživanju pored vode po najvećoj žezi dok čekaju da zamrda mamac.

Sve što im treba je štap, mamac, šešir, nešto hrane za poneti i gomila strpljenja.

Mamac za ribe, pecanje Foto: Pixabay

Čak i oni koji ne pecaju, mogu da se oprobaju u istom ili bar prave društvo nekom pecarošu jer ništa bolje ne opušta od boravka u prirodi pored vode.

Akva-parkovi

Jednaku radost, kako za decu, tako i za odrasle, predstavljaju akva-parkovi, kojih u Srbiji ima 10. Nalaze se u: Sokobanji, Aranđelovcu, Jošaničkoj Banji, Bačkom Petrovcu, na Srebrnom jezeru, Petrovcu, Jagodini, Vrnjačkoj banji, Apatinu i Lazarevcu.

Možete uživati u bazenima sa običnom, ali i termalnom vodom, toboganima, kulama, veštačkim talasima, ali i raznim igrama na vodi, biskopskim projekcijama i takmičenjima.

Cena ulaznice varira od mesta i od toga da li je u pitanju dnevni ili poludnevni boravak, ali kreće se od 150 do 1.200 dinara. Ukoliko niste baš iz mesta gde se nalazi neki od akva-parkova, uračunajte još nekoliko stotina dinara za gorivo da se odvezete ili kupite autobusku kartu do najbližeg, a hranu možete i poneti.

Akva park u Jagodini Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ovakva zabava jednom nedeljno može da vam pruži dovoljnu količinu "adrenalina" za celo leto.

Jezero ili reka

U Beogradu su najpoznatija kupališta Ada Ciganlija i Lido, u Beloj Crkvi su to belocrkvanska jezera, u Užicu se kupaju u reci Đetinji, u Ljuboviji na Drini... Svako do najbližeg kupališta... Ne treba da propustite priliku, bilo da idete na more ili ne, da skoknete do najbližeg kupališta na reci ili jezeru jer, osim što je odličan način da se rashladite, mnoga od njih u blizini imaju terene za mali fudbal, košarku, odbojku, stoni tenis, kao i igralište za decu.

Posle zabave, dobro dođe i rekreacija u vodi, a mnogi su baš u slatkoj vodi naučili da plivaju.

Ada Ciganlija Foto: Telegraf

A čak se ni ulaz ne naplaćuje.

Čitajte knjige u prirodi

Ko voli da čita knjige to radi cele godine, ali lepo vreme možete da iskoristite da čitanje premestite na neku lepu lokaciju u parku, bazenu ili vašoj omiljenoj baštici.

Gde god na otvorenom pod vedrim nebom, svakako je lepše, a i zdravije za oči.

Ne košta ništa, ne morate da zavisite ni od koga da vam pravi društvo, a možete da "stignete" na kraj sveta s glavnim junacima romana.

Bioskop na otvorenom s prijateljima

Bioskop na otvorenom Foto: Promo

Bašta, vikendica ili malo veća terasa idealan su prostor za puštanje projektora. Možete da ga iznajmite, ali je bolje ako ga već imate ili imate od koga da pozajmite. Nema osobe koja ne voli da gleda filmove i ako napravite dobar izbor, uz finu klopicu, piće i društvo, zaista možete uživati.

Uz pomalo svačije dobre volje da nađe vreme, da nešto spremi i ponese, ovakvo druženje možete upriličiti više puta nedeljno.

Muzički festivali i noćni život

EXIT od starta snažno pred 44.000 ljudi! Večeras lestvicu podižu French Montana, Ziggy Marley i Maceo Plex

Sa početkom leta, počeli su i mnogi festivali. Zaječarska gitarijada je završena, ali traju BELEF i Exit, a u avgustu se ljubitelji piva najviše raduju Beer fest-u. Bilo da posećujete one kulturne ili isključivo muzičke događaje, ne možete da kažete da nemate izbor.

Shodno afinitetima odaberite manifestaciju, a ako vam se baš ništa od ponuđenog ne dopada, skoknite do Beograda, ako već ne živite u prestonici, ona nudi mesta za izlaske po svačijem ukusu.

Tvrđava je eksplodirala Foto: Marko Jovanović

Bilo da izaberete da "živite" noću ili danju tokom letnjih meseci, ne možete da kažete da nemate izbora da vam bude lepo. Pitanje je samo da li umesto da uzdišete što niste na nekoj egzotičnoj destinaciji, to i hoćete.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    15. jul 2018 | 14:18

    Mozete da odete i do kule da vidite kako se "sirotinja" useljsva

  • ANGELINA

    15. jul 2018 | 15:16

    Evo sad sam se vratila sa porodicom iz Arandjelovca i da vam saopstim da nikako ne idete tamo u Akva park.Vise se kiriste gosti hotela ne go ostali gradjani.Znaci karta za ostale je 4500.po osobi.pa sad izracunajte da li se isplati otici.

  • Željko

    15. jul 2018 | 15:52

    Radim 24 sata dnevno, rokenrol!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA