Srbija ima talenat za novo doba: Premijerka prepoznala trud mladih matematičara, osvajača brojnih medalja

Istakla je da su oni svoj talenat i znanje iskoristili na najbolji mogući način i dokazali da su obrazovanje i predan rad ključni za uspeh

  • 14

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu i gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu osvajanje medalja na 59. međunarodnoj Olimpijadi iz matematike u Rumuniji i istakla da su oni najbolji primer da Srbija ima talenat za novo doba.

Srpski đaci ponovo izdominirali: Matematičari osvojili šest medalja na Međunarodnoj olimpijadi

- Najsrdačnije čestitam učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenom zlatnom odličju, Igoru Medvedevu i Jeleni Ivančić na osvojenom srebrnom, a Jovanu Toromanoviću iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Nikoli Pavloviću iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, na osvajanju bronzane medalje na Matematičkoj olimpijadi u Rumuniji - navela je premijerka.

Istakla je da su oni svoj talenat i znanje iskoristili na najbolji mogući način i dokazali da su obrazovanje i predan rad ključni za uspeh.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Vi ste najbolji primer da Srbija ima talenat za novo doba, a svojim znanjem pomerate granice. Želim vam da i u daljem školovanju i takmičenjima ostvarite još puno izuzetnih rezultata - poručila je Brnabić u čestitki, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    13. jul 2018 | 15:44

    Ponos nase zemlje. Mladi ljudi puni znanja

  • Kata

    14. jul 2018 | 11:16

    To su nase mlade nade!

  • Nada

    13. jul 2018 | 23:47

    Cestitam nagradenim ucenicima ,jer su uspeli svojim trudom i radom da postignu odlicne rezultate!Ponosna sam na njih i verujem da ce i druga deca slediti njihov primer!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA