≫ 

Napadač na novinara Cvetkovića priznao krivicu: Tužilaštvo mu ukida pritvor

S.Z. je osumnjičen da je Cvetkoviću naneo lakše telesne povrede, kada ga je 9. jula udario čvrstim predmetom u glavu u jednom kafiću u Beloj Crkvi

  • 2

S.Z. iz Bele Crkve, koji je fizički napao novinara Stefana Cvetkovića iz tog grada, sklopio je sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu sporazum o priznanju krivice, nakon čega je to tužilaštvo predložilo da mu bude ukinut pritvor.

S.Z. je osumnjičen da je Cvetkoviću naneo lakše telesne povrede, kada ga je 9. jula udario čvrstim predmetom u glavu u jednom kafiću u Beloj Crkvi.

Nakon tog napada, tužilaštvo mu je 11. jula odredilo pritvor, navodi se u informaciji koju je agenciji Beta dostavio osnovni javni tužilac iz Vršca, Tihomir Knežević.

Snimak svedoka koji je detaljno opisao napad na novinara Cvetkovića: "Video sam kada ga je udario štakom u glavu" (VIDEO)

- Nakon što je tužilaštvo ispitalo oštećenog i svedoke, i zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela, dana 17. 07. 2018. Osnovnom sudu u Vršcu stavljen je predlog za ukidanje pritvora - naveo je Knežević u informaciji.

S.Z. je jednom već bio osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti Stefana Cvetkovića; Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Novinar Stefan Cvetković je naveo da je nezadovoljan takvom odlukom i dodao da ostaje pri svojim ranijim tvrdnjama da je S.Z. tog 9. jula pokušao da ga ubije.

- On me je udario metalnom šipkom po glavi i razbio mi lobanju i ja ću nastaviti da ga krivično gonim. Nije mi jasno kako su mu ukinuli pritvor, kada je reč o osobi koja je već od ranije na uslovnoj slobodi - kazao je Cvetković agenciji Beta.

Cvetković je pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu prekjuče dao izjavu povodom napada na njega.

On je ispričao da ga je S.Z. napao u bašti kafića "Tajms" u Beloj Crkvi, 9. jula, kada ga je udario čvrstim predmetom u glavu, čime mu je, kako je naveo Cvetković, naneo teške telesne povrede a potom pokušao da ga pregazi automobilom, uz glasne pretnje da će ga ubiti.

Cvetković smatra da je čitav ovaj događaj bio usmeren da on bude likvidiran; Foto: Facebook/Stefan Cvetković

- Smatram da je čitav ovaj događaj bio usmeren da se ja likvidiram i da je ono što je preduzeo osumnjičeni bilo s namerom da ja budem ubijen - rekao je Cvetković pred tužilaštvom.

S.Z. je jednom već bio osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti Stefana Cvetkovića.

Cvetković je u svom iskazu pred tužilaštvom rekao da mu je poznato da je S.Z. bio dovođen u policiju u vreme kada se Cvetković vodio kao oteta osoba, u junu mesecu.

Dodao je da je njegova jedina “krivica” u tome što je svojevremeno pisao da je S.Z. diler droge.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    18. jul 2018 | 17:44

    Kriminalci obično kažu da nisu krivi jer neko im namestio ali ovaj je pametan i pošten i priznao samo da dobije manju kaznu,u svakom zlu ima i nešto dobro.

  • Kerber

    18. jul 2018 | 16:25

    Verovatno je izbila svađa između dva intelektualca, pa ga tip dernuo po glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA