≫ 

U Dunav se izlila tečnost nepoznatog porekla: Novosađani u panici, ispituje se o kakvoj materiji je reč

Nadležni tvrde da je pena organskog porekla i da ne bi trebalo da predstavlja zagađenje

  • 4

Nepoznata tečnost izlila se prošle noći u Dunav, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč, preneli su lokalni mediji.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" rekli su da tokom noći nisu dobijali prijave zbog tog slučaja, ali i da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.

Najjače šale na račun onog ko je podigao lažnu uzbunu za vodu sa metanom: Koliko smo glupi, toliko smo i duhoviti

Kako su naveli, pena je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje.

- Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem - rekli su u "Vodovodu" za portal 021.rs.

- Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav" - dodali su.

U tom preduzeću apelovali su na građane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnost i da ne bacuju predmete u kanalizaciju, jer to dovodi do "ozbiljnih problema".

VIDEO: Eskperiment: Da li ima otrovnog metana u pijaćoj vodi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    24. jul 2018 | 15:43

    Zalosno je za nasu drzavu da se tako ponassmo mnogo smo prljavi i neuredni bacamo sve zivo po rekama i u prirodu nalazimo se na ivici ekoloske katastrofe.

  • NS

    24. jul 2018 | 14:29

    Znaju oni ko to može, jer je tu glavna kanalizaciona, kolektorska cev, a "somolovci" će biti na šteti jer će im somovi pobeći zbog pene.

  • Ateista senior

    24. jul 2018 | 18:18

    To se bar vidi i kažu nije opasno a šta se u Dunav ispušta što se ne vidi,bolje i da neznamo da se ne uplašimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA