Vremenska prognoza do kraja dana (24. jul 2018. godine): Pljuskovi i grmljavina, moguća lokalna izlivanja zbog kiše (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji je danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima Srbije narednih dana moguća su i izlivanja pojedinih reka.

Do kraja dana, ali i do kraja meseca Srbija ostaje pod uticajem Ciklona iz oblasti Crnog Mora. Pljuskovi i grmljavine prognozirane su naročito u centralnim i južnim krajevima, gde se očekuje od 20 do 30 mm kiše za 24 časa.

Grad veličine jajeta razorio Ivanjicu: Nevreme je rušilo zidove, nosilo crepove, a svi usevi su uništeni (FOTO)

Prema hidrološkom upozorenju, tokom dana mogući su manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Lepenice, Crnice, Lugomira i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne i Južne Morave biće u porastu sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

Vetar umeren, u Vojvodini, planinskim predelima i u Timočkoj krajini pojačan, severozapadni. Maksimalne temperature na severu zemlje od 26 do 29 stepeni.

U Ivanjici je grad napravio veliku štetu; Foto: Infoliga.rs

Opštine Požega, Lučani i Arilje prethodnih dana pogodio je grad, a pričinjena je šteta na usevima i oštećena je infrastruktura. Mnoge ulice u Valjevu su bile pod vodom zbog čega je saobraćaj bio otežan i usporen. Rečeno nam je da slivnici nisu zapušeni, ali da toliku količinu vode za kratko vreme nisu mogli da prihvate.

Na teritoriji Požege, na području Godovika, Milićevog sela i Dobrinje, obilne padavine su oštetile i seoske puteve. Nevreme praćeno pljuskom i olujnim vetrom, koji je 26 minuta duvao 13 metara u sekundi. Prema podacima valjevske meteorološke stanice za 15 minuta je palo oko 10 litara kiše po metru kvadratnom.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Narednih dana nema naznaka da će se ponoviti jako nevreme i padavine kakve su bile. Još sutra će biti umereno oblačno i sparno, od četvrtka pretežno sunčano i toplije. Ipak, u južnim i zapadnim delovima zemlje posle podne i uveče biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom. U petak stiže novo naoblačenje. Temperature će biti malo ispod proseka za ovo doba godine, oko 25-29 stepeni. U ostalim delovima, tačnije na severu zemlje, sa vise sunčanih intervala.

BEOGRAD

U Beogradu do kraja dana promenljivo oblačno na širem području grada mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u toku večeri iznosiće oko 22 stepena.

U Beogradu u sredu pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren, tokom dana povremeno i pojačan severozapadni vetar. Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 29°C.

Narednih dana očekuje nas malo toplije vreme sa više sunca. Za kraj sedmice tačnije za vikend dolazi smena sunčanih i oblačnih intervala, uz uslove za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 27 do 29°C. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca.

Grčku je pogodio stravičan požar koji je odneo više od 60 života; Foto: Tanjug/AP

GRČKA

Prvi nalazi iz Grčke govore da su okruzi gradova Rafina, Mati i Nea Makri potpuno uništeni u stravičnom požaru koji je odneo više od 60 života, a veliki broj ljudi je povređen.

Struja je isključena, telefonske linije i internet ne rade. U međuvremenu, vetar je počeo da slabi, pa je većina požarišta uglavnom ugašena ili stavljena pod kontrolu, rekli su vatrogasci na terenu.Poginulo je najmanje 50 osoba, preko 150 je povređeno. Najintenzivniji požari su istočno i zapadno od Atine, a cela Atika je u dimu. Dim se nadvio i nad Atinom, a situacija je i više nego kritična. Ogroman broj turista i lokalnog stanovništva zarobljen je na plažama i jedini beg od požara je morskim putem. Požari besne i u blizini glavnih autuputeva na području Atine. Izbilo je oko 15 požara na tri fronta istočno i zapadno od Atine.

Najgore su prošli stanovnici odmarališta Mati, gde je većina žrtava poginula u svojim kućama ili automobilima dok su pokušavali da pobegnu. Sva dešavanja o užasu u Grčkoj pratite OVDE.

EVROPA

U ostalim delovima Evrope do kraja dana biće pretežno sunčano. Zanimljivo je to da su čak i na severu Švedske i polarnom krugu temperature preko 25 stepeni tako da i Laponija uživa u pravom tropskom vremenu. Na zapadu Norveške pod uticajem Atlantika nešto malo svežije sa temperaturom od 15 do 20C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    25. jul 2018 | 15:15

    Pa dobro gde si ti Kristina? Otkako si otišla i vreme se pokvarilo. Kis, kis, kis....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA