≫ 

Okačio je sliku koja provocira sve koji žive u inostranstvu i izazvao rat na internetu: Očigledno je pogodio tačno u živac

- Mi bar odemo, pa se vratimo, a vi što ostajete ne vidite dalje od nosa - odgovorio mu je jedan gastarbajter

  • 59

Svima je dobro poznato zašto gastarbajteri leti dolaze u Srbiju: da obiđu porodicu, pokažu nove automobile koje su (uglavnom) iznajmili specijalno za tu priliku, ali i da obave neke druge poslove. Jedan muškarac lepo je to opisao u tri fotografije i objavio na gastarbajterskoj grupi. Izgleda da je pogodio pravo u živac, pošto su komentari na ovo prilično negativni.

Korisnik Fejsbuka je na jednoj objedinio tri fotografije i napravio kolaž na kom je prikazao najupečatljivije radnje koje svaki gastarbajter uradi čim dođe u rodnu grudu.

Od gastarbajterskog sna do košmara u inostranstvu: Srbi bi da rade u Nemačkoj i Švajcarskoj, ali završavaju na drugom kraju sveta

1. Novac koji se zaradi u inostranstvu troši se na gradnju što veće kuće u kojoj, doduše, niko neće živeti (osim njih, 10 dana godišnje kad navrate). Ali, bitno je da kuća bude veća od komšijine i ukrašena - gipsanim lavovima i drugim životinjama na kapiji - patuljke više niko ne koristi, iz očitih razloga.

2. Obavezno se raspali roštilj nasred dvorišta, pa se na njemu izvrti pozamašna količina mesa. Sve se, naravno, zalije pivom, odvrnu se narodnjaci i pojačaju na najjače.

Roštilj/ Foto: Pixabay.com

3. Kao što stranci dolaze u Srbiju zbog medicinskog turizma, odnosno, jeftinijeg lečenja, tako i Srbi pohitaju u domovinu da reše sve zdravstvene probleme. Među obaveznim posetama su one u kojima se druže sa zubarom jer im se više isplati da iskeširaju avionsku kartu i plate zubarske usluge ovde, nego da se tamo samo leče.

Ima tu još stavki koje bismo i mi mogli dodati, ali ćemo se zadržati na ovoj slici koja je izazvala revolt gastosa.

- Ja sam zaradio, ja imam pravo da trošim pare kako hoću u svojoj zemlji. Logično je da ću ovde zidati kuću, a ne u Hamburgu, u kom živim - napisao je ispod slike jedan od korisnika.

- Mi bar odemo, pa se vratimo, a vi što ostajete ne vidite dalje od nosa - nadovezao se drugi.

VIDEO: Rojs King je balkanski kralj Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZS

    25. jul 2018 | 15:45

    Nije bas tako. Treba da osetimo i ovu i onu stranu. Ja sam to osetila na svojoj kozi moj muz i ja. Do svoje 43 godine radili smo kod svoje kuce imanje puno stoka svasta dan noc smo radili. Onda smo otisli u tudju zemlju. Isto radimo i mucimo se. Jedino sto je ovde plata dodje na vreme a kod kuce dok stoku prodamo i to nas trgovci stoke unakaze cenama. Da ne duzim niti bih blatila nas narod kuci niti narod koji je otisao u svet. Neka su svi samo zivi i zdravi da nam deca budu zdrava da nema rata, da nema mrznje da nema zavisti a radi se svuda i muci se. A i dok smo kuci bili isto smo rostiljali i druzili se i smejali se samo zarada mala bila. Ovamo nemamo drustvo jedva cekamo da dodjemo kuci da opet nas narod vidimo. Pozdrav svima i jos jednom samo svi da smo zivi i zdravi😢

  • mama

    25. jul 2018 | 11:48

    Sve to sto pisete o gastosima je predrasuda... otisla sam tamo kao izbjeglica zivot mi je tamo a godisnji odmor mi je u Srbiji... ne idem doktoru u Srbiji je me lijece nasi doktori u zemlji u kojij zivim... zubaru idem gore... imam kucu staru renoviranu u srbiji dvije sobe kupatilo i kuhinja... rostiljam i gore i ovdje i ne slusam narodnjake

  • Andjelko

    25. jul 2018 | 17:18

    Eto dokaza da se generise ( i definise ) jos jedna garnitura Srba.Daj Boze da je to i poslednja podela na ovakve i onakve.Ona cetiri ocila bi mogla da glase: Srbi Sami Sebi Smestaju ( Smetaju ).Vredjati ljude koji na izuzetno tezak nacin zaradjuju novac u inostranstvu i nipodastavati ih pretpostavljam mogu da rade samo"tatini" i" mamini" sinovi koji su rodjenjem posle sloma SFRJ postali enormno bogati.Upravo jedan takav je i okacio te fotografije.Njegov tata je obezglavio i obespravio te kako ih naziva gastose i naterao ih da odu trbuhom za kruhom.Svaki automobil koji vozi "gastos" je uredno placen i osiguran.O tehnickom pregledu da ne govorim.Sada je na tebe red Srbine da odgovoris kako si se ti licno obogatio u zemlji iz koje smo mi "gastosi " "pobegli"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA