Zašto žena ne sme da stoji u oltaru, najsvetijem mestu u hramu: Jedni ih puštaju, drugi im zabranjuju, a kome verovati?

Da li su žene u crkvi diskriminisane?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Zena
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • С

    24. mart 2024 | 08:57

    Треба добро изучити тему да би се разумела и још боље веровати Светом Предању православне Цркве. Жени се не брани зато што је неко сматранечистом, мање достојном или неједнаком. Заправо у Олтар улазе посвећени а да ли је оправдано да други мушкарци улазе, не знам. Претпостављам да се то допушта из преке потребе. Женама се не допушта али ми заправо имамо различите дарове и назначења али не разлику достојанства. Ко уопште допушта било коме тек тако да улази у Олтар, нарочито женама? Ако и има то мора да су маргинални принери које не треба узимати као релевантне.

  • Normalna osoba

    17. novembar 2021 | 18:44

    Znam da je star clanak ali ovo je bolesno u glavu. Ko god to ne moze da vidi vec mu je oko mozga narastao preveliki korov da se iscupa. Ovi sto kazu to je zakon i da se postuje! Poenta je, ZASTO je to zakon? Iz kakvih to mišljena proizlazi? Sigurno ne nekih iz postovanja. Drugo, ovi sto kazu da to nije diskriminacija. To je jeste mali problem, ali jos od malena pokazuje devojcicama da su manje vredne, i pokazuje svim ljudima da se iza takvih 'sitnica' (ako su vama svetinje sitnice) skrivaju jos veci problemi, jer takvi zakoni ne proilaze iz nicega. Trece, ovi sto kazu da se crkva nije menjala 1000 god pa nece ni danas, i da se pusti na miru. To je vama nesto cega se ponosite? Threba da vas bude sramota, jer zna se koliko su sve sfere zivota napredovale u pozitivnom smislu za tih 1000 , sto znaci da pravoslavna crkva kasni 1000 godina. Pre hiljadu godina bili su robobi, jos sponjinjani u bibliji! Trebamo li i to da vratimo, da budemo sto slicniji tadasnjem pravoslavlju? Za ove sto govore da je marijina slika kod oltara, upravo tako! I zašto bi onda zenama bilo zabranjeno? Devica marija bi trebala biti zastitnik i predstavnik zena, te bi cak bilo logicnije da je samo zenama dozvoljeno da idu na svetu goru i u oltar. Zasto se ona stalno odvaja od ostalih zena? Kao, jedini razlog da zena bude postovana i da ima pristup svetim mestima jeste da rodi boga? Urazumite se

  • Ja

    26. jul 2018 | 15:34

    Ja nigde nisam u n zavetu procitao da isus kaze nesto protiv zena. Sto see mene tice one su ravnopravne ako nee I vise ko ratuje uglavnom muskarci ko pravi ratove muskarci zivot bi bio bolji da svi politicari budu zene a vidim svi izvrcu n zavetu kako njima odgovara najbitnije je sta je isus rekao a ne apostoli a crkva Dana's I crkva of pre2000god ko nebo I zemlja jedino jos neki monasi zive po isusu ja gledam arsenija monaha I jos neke na jytybe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA