Oglasio se RTS posle dva dana nakon velike greške u "Slagalici" zbog koje im se smejalo pola Srbije (VIDEO)

Pitali smo zadužene za organizaciju i funkcionisanje najdugotrajnijeg viza na našim prostorima kako je došlo do ove greške i dobili odgovor

  • 14

U emisiji Slagalice koja je emitovana u ponedeljak, 23. jula, desila se velika greška o kojoj . Tada je u igri "Ko zna zna", kompjuter dao pogrešan odgovor na pitanje za koje takmičari nisu pritisnuli taster. Veliki broj onih koji su pratili kviz, ostali su u šoku u prvom trenutku, a posle su se slatko smejali, a slika pitanja sa pogrešnim odgovorom postala je hit na društvenim mrežama.

Pitanje glasi: "Na kom instrumentu svira Kemal Gekić?". Takmičari nisu znali odgovor i to nije ništa neobično - dešava se. Međutim, kada je kompjuter trebalo da prikaže tačan odgovor, desila se greška, a to se gotovo nikad ne dešava. Barem ne, a da se brzo ne ispravi.

Katastrofalna greška u Slagalici! Ni takmičari nisu primetili da je odgovor na ovo pitanje pogrešan (FOTO) (VIDEO)

U odgovoru je pisalo je da je u pitanju violina, a zapravo je reč  slavnom pijanisti. Dakle, odgovor je klavir.

Pitali smo zadužene za organizaciju i funkcionisanje najdugotrajnijeg viza na našim prostorima kako je došlo do ove greške, a njihov odgovor prenosimo u celosti:

"U emisiji se dogodila omaška, dakle nevoljna, slučajna i nesvesna radnja zaduženih za preciznost pitanja i odgovora. Izvinjavamo se Kemalu Gekiću i gledaocima, i svima zahvaljujemo što nas redovno i pomno pratite.

Ekipa Slagalice"

Kemal Gekić; Printksin: Youtaube/miamipianofestival

KEMAL GEKIĆ

Pijanista, nikako violinista, Kemal Gekić rođen je u Splitu 1962. godine u porodici u kojoj je muzika bila svuda oko njega od malih nogu. Mada se njegov muzički talenat ispoljio vrlo rano, tek je mnogo kasnije odlučio da to postane njegov poziv, u trenutku kada je posle srednje škole trebalo da izabere životni poziv.

Kad je gostovao po Kanadi i Americi (gde sad i živi) novine su o njemu pisale: "Kemal Gekić svojim blistavim pijanizmom diže publiku na noge i dobija burne ovacije dok profesionalni kritičari primećuju intenzitet muzičkog doživljaja, strast sa kojom svira i potpunu tehničku kontrolu nad instrumentom".

Čuveni pijanista uspeo je da podigne na noge i srpsku publiku, ustvari ne on, već njegovo ime i pogrešan odgovor kompjutera.

Odgovor na pitanje "Koji instrument svira Kemal Gekić?" jeste: "Klavir."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мика

    25. jul 2018 | 15:56

    Мегадесн стручњаци и дипломирани ди-џејеви са докторским дипломама узимају примат у свему...

  • Dragan

    25. jul 2018 | 15:24

    Greske se desavaju. Posebno kad se nesto radi SVAKI DAN. Ali cemu im sluzi ono pitanje za zdravlje nakon trece igre, to NIKOM NIJE JASNO. Niti voditeljka zna sta da ih pita, niti oni imaju sta da odgovore. Koji li je kreten smislio tu stvar? U sred igre prekidaju kviz i prave intermeco, bez ikakve potrebe, ceo kviz traje 15 minuta, sta im to treba?

  • Bane

    25. jul 2018 | 16:01

    Veća greška je u nepismenosti postavljanja pitanja ! "Na kom instrumentu svira..."? Znači, on se popne na instrument i svira !!!??? Valjda : Koji instrument svira...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA