≫ 

Očekuje nas pakleni avgust! Smena tropskih vrućina i pljuskova, a ovakav septembar ne možete ni da zamislite (FOTO)

Nakon tropskog avgusta stiže nam sunčani septembar

  • 3

Iako je već kraj jula, pravo leto ove godine nismo ni osetili. Zato nam stiže pakleni avgust, koji će nas fino podsetiti kako to izgleda pržiti se na 30 i kusur stepeni.

Kako najavljuju meteorolozi u avgustu ćemo imati od osam do 15 tropskih dana, kada će živa u termometru premašiti 30 podeok. Tokom predstojećeg meseca u nižim predelima moguće su i "tropske noći", s minimalnom temperaturom vazduha od 20 stepeni i više, a u Beogradu će biti čak šest takvih noći.

Printskrin: accuweather.com

Ipak, neće sve vreme avgusta sijati sunce. Očekuje se da će količina padavina u većem delu Srbije biti iznad prosečnih vrednosti: u nižim predelima 50 do 90 milimetara kiše, a na planinama od 80 do 100 milimetara. Očekuje se da će nam čak dve nedelje avgusta padati kiša.

Nakon avgusta stiže nam sunčani septembar. U nižim predelima, u septembru se očekuju do tri "tropska dana" i od 11 do 15 "letnjih dana", s maksimalnom temperaturom vazduha od 25 stepeni i više.

Za septembar se očekuje svega osam kišnih dana i to najviše u brdsko-planinskim predelima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vreme

    26. jul 2018 | 23:55

    Nemate vi pojma, ne umete ni sutra da pogodite, a tek za dve tri nedelje.

  • M

    26. jul 2018 | 23:54

    Najbolje pogodite prognozu za juce.

  • Ivan Milovanovic

    27. jul 2018 | 00:56

    Jao, pokrijte se usima vise! Uradite u dva uzastopna dana printscreen na accuweather i dobicete drugacije prognoze, ne majte vise narod, ne umete ni za sutradan da pogodite. Najlepsi dani su bili oni kad ste javljali kisu a pljusak me ujvayio u jedinom danu u nedelji kada je niste najavljivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA