≫ 

Današnja vremenska prognoza (27. jul 2018. godine): Suvo i pretežno sunčano, ponegde sa kišom i pljuskovima (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u petak pre podne u većini predela suvo i uglavnom pretežno sunčano, dok će na jugu biti oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima. Sredinom dana, posle podne i uveče u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 17 do 21°C, maksimalna dnevna od 25 do 30°C.

U četvrtak je zbog nevremena proglašena vanredna situacija u opštinama Crna Trava i Mionica. Obilne padavine najviše su štete nanele infrastrukturi, a desetak domaćinstava u selima Jovanovce i Prčulovce odsečeno je od sveta.  Bujični potoci sa Goča napravili su probleme opštini Vrnjačka Banja, a najviše selu Gračac. Seoski vodovod prekinut je na pet mesta. Voda je prodrla i u portu crkve Svetog Save.

U Beogradu prepodne pretežno sunčano, popodne promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 20° C, maksimalna dnevna 26° C.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 24°C na jugu do 32°C na severu Srbije. Početkom sledeće sedmice u Vojvodini biće sunčano i tropski toplo sa temperaturom i do 34°C.

U Beogradu narednih dana promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za obilnije pljuskove. Maksimalna temperatura tokom vikenda do 28°C, a sledeće sedmice preko 30°C.

Iznad većeg dela Evrope danas sunčano. U Moskvi, Londonu i Budimpešti sa padavinama. Najtoplija prestonica danas je Pariz, sa maksimalnom temperaturom do čak 36 °C.

VIDEO: Jutarnja vremenska prognoza 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA