Vremenska prognoza do kraja dana (27. jul 2018. godine): U Kragujevcu potop, do kraja dana oblačno i kišovito (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U većem delu Srbije do kraja dana promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno. Pod uticajem smo toplog vazduha, ali i danas će biti uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Na pojedinim lokacijama u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 50 mm kiše po m2, što bi dovelo do lokalnih poplava i bujica.

Bujica Printskrin: Youtube/TvCentar

Jako nevreme zadesilo je Kragujevac, grad velicine lešnika padao je uz jak pljusak, a na sednici štaba za vanredne situacije  i u Valjevu je proglašena vanredna situacija zbog velike količine padavina. Preti i opasnost od izlivanja bujičnih reka i poplava. Savetuje se dodatni oprez kako pešacima tako i vozačima u saobracćaju.

Pogledajte kakvo je nevreme zadesilo Kragujevac:

Posle podne i uveče nakon suvog i uglavnom sunčanog prepodneva, lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i u Beogradu, a na širem obodu grada mogući su i obilniji pljuskovi.

Inače, za ovakvo vreme nad Srbijom odgovoran je Visinski ciklon. Mnogo je vlage u atmosferi, pa uz maksimalne temperature od 25 do 30°C veoma je sparno i neugodno, što veoma loše pogoduje osobama sa zdrastvenim problemima.

Narednih dana u Srbiji očekuje nas promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

U Subotu promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima. U Negotinskoj Krajini biće uglavnom sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, maksimalne temperature od 22 do 30 stepeni.

Na severu Vojvodine tokom nedelje i ponedeljka biće sunčano i tropski toplo. U ostalim delovima oblacno i malo svezije. Maksimalna temperature kretaće se uglavnom od 25°C na jugu do 34°C na severu Srbije.

Evropa:

U subotu oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na severu, severozapadu i zapadu Evrope, ali i na istoku i jugoistoku kontinenta. U ostalim predelima biće uglavnom sunčano.

Najhladnije biće na severu Britanskih ostrva sa temperaturom od 18 do 22° a najtoplije na jugu Pireinejskog i Apeninskog poluostrva sa temperaturom i preko 35°C.

Nakon velikih požara, Atinu je zahvatila i velika poplava. Severno predgrađe Atine je poplavljeno posle oluje koja je pogodila to područje, a vatrogasno-spasilačka služba grčke prestonice primila je 140 poziva za pomoć i ispumpavanje vode iz poplavljenih kuća i poslovnih objekata.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA