≫ 

Hvala vam, braćo Srbi: Grci ne zaboravljaju pomoć koju dobiju, u jednoj slici su sve naše molitve

Grci su ganuti što su im Srbi pritekli u pomoć

  • 13

požarima koji su pogodili Grčku, tačnije predgrađa Atine, poginulo je više od 80 ljudi. Vatra je progutala automobile, uništene su kuće, a veliki broj ljudi je ostao bez svega što je imao. Srbija je odmah pritrčala u pomoć Grcima i pomogla finansijski koliko je to moguće, a oni su nam se zahvalili na najlepši mogući način.

Vatra je došla do sobe sa ikonama i nije otišla dalje, ovo je čudo: Snimak požara u Grčkoj koji je mnogima vratio veru (VIDEO)

Naime, u grupi "Live from Greece" na Fejsbuku, objavljena je fotografija monaha kako se na kolenima moli, uz natpis "Hvala vam, braćo Srbi".

Grčka zahvalnost Srbiji, Foto: Facebook

SRBI NISU RAZMIŠLJALI NI SEKUND DA UZVRATE "USLUGU"

Grci su ganuti što su im Srbi pritekli u pomoć, kako je ko mogao u hrani, novcu, a ima i Srba koji se nude da ugoste grčke porodice. Mada je ovo možda samo jedan od načina da im uzvratimo za sve što su oni učinili za Srbiju. Setimo se samo grčkog kapetana Marinosa Ricudisa koji je odbio da učestvuje u bombardovanju Srbije. Patrijarh srpski Irinej odlikovao je, početkom ove godine, Grka ordenom Svetog cara Konstantina.

VIDEO: Vatra kulja pored puteva u Grčkoj, od dima se ništa ne vidi

 

CRVENI KRST SRBIJE OTVORIO RAČUN

Crveni krst Srbije je započeo prikupljanje pomoći za žrtve požara u Grčkoj. Otvorivši namenski dinarski račun za novčane donacije za pomoć stradalom stanovništvu Grčke.

Organizacija je saopštila da će se dogovoriti sa mobilnim operaterima MTS, Telenor i VIP o humanitarnom SMS-broju 2002. Građani će slanjem SMS poruka na taj broj moći da uplate po 100 dinara.

U požaru kod Atine je poginulo više od 80 ljudi, povređeno više od 160, više od 200 je nestalo, dok je materijalna šteta u stotinama miliona evra. Do sada je procenjeno da su 373 kuće oštećene, 211 uništeno, a stanje stotina drugih tek treba proceniti.

Požari su odneli više od 80 života, Foto: Tanjug/AP

BROJ RAČUNA ZA POMOĆ U NOVCU

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović i predstavnici Zajednice Grka Srbije su razgovarali o prikupljanju pomoći.

Broj računa za novčanu pomoć je 205-32824-71, poziv na broj 6026 355 0000, model 00, kod Komercijalne banke AD Beograd.

VIDEO: Ostao u dvorištu dok je oko njega divljao požar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vesna sabac

    27. jul 2018 | 19:25

    Pridruzujem se molitvama za spas dusa nastradalih i molim se da preziveli nadju snagu da nastave sa zivotom. Veoma volim grcki narod i jako zalim za njihovim zrtvama .Dragi Grci izdrzite .

  • Sara

    27. jul 2018 | 21:35

    Gospode Isuse Hriste Sine Boziji pomiluj nas gresne i cuvaj od svakog zla vidljivog i nevidljivig... Pomozi nam u podvigu ka Carstvu Nebeskom da niko od moje brace i sestara pravoslavnih ne skrene sa puta... Amin+++

  • Pile

    27. jul 2018 | 19:43

    Pa ko ce kome nego svoj svome pravoslavna braca grci rusi belorusi su NASA braca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA