Imovina od sada zajednička: Šta sve donosi novi Zakon o upisu nekretnina

Do sada je najčešća praksa bila da suprug uzima kredit za stan, i da se on upisuje u katastar kao vlasnik

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika mihailovic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Jelena

    26. jul 2020 | 22:39

    Šta vredi što je imovina na papiru zajednicka? Suprug je uzeo stambeni kredit,oboje zelimo da se razvedemo,ja moram izaci iz kuce i nista nemam. Posto je on zaposlen i ima kucu deca ostaju sa njim a ja koja sam do sad radila neprijavljena i sad ne radim moram izaci iz kuce i ici u podstanare. On je zaposlen u vojsci,uzeo je stambeni kredit. Vojska njemu placa preko UTS ratu stambenog kredita. Sta vredi sto je moje ime na papiru? Ja nemam nikakva prava i sve sto sam pridonosila ovih 16 godina u braku je nista. Izlazim ko ker bez icega,i jos moram i decu da ostavim jer nemam gde da ih odvedem i od cega hranim. Nacicu ja posao,nacicu stan ali ko zna koliko ce to trajati i za sve to vreme jos trebam i alimentaciju da placam za njih dvoje. Socijalno ih nikad nece doleti meni kad on ima sigurniji posao i kucu. Zene su diakriminisane. Rade ceo brak,nekima dok su u ljubavi muzevi govore da je bolje da sukod kuce dok su deca mala. A onda kad deca porastu,one ne mogu naci dobro placen posao vec neki u trgovini,slabo placen i budu isterane iz doma.

  • jaforidza

    06. april 2019 | 08:11

    Ja ne zelim da imam imovinu a supruga zeli, sada ako kupimo nesto ja sam primoran da delim nesto sto ne zelim da imam uopste ili necemo kupiti nista sto nije zelja supruge. Sta sada? Ove stvari se ne resavaju zakonima vec ostavljajem mogucnosti da sami izaberemo sta zelimo. I nije posao drzave da nas stiti od nas samih vec da nam omoguci da se zastitimo akol to zelimo!

  • Steva

    31. jul 2018 | 00:17

    Za vas koji lupetate da je vlasnik nekretnine samo onaj ko otplacuje kredit za istu: Kakve veze ima ko je uzeo kredit i ko se upisao kao vlasnik ako je osoba u braku? Delice se kao zajednicka jer i jeste. To sto je placao kredit muz ne znaci da zena nije izdrzavala porodicu i placale sve ostale troskove zivota i opremanje tog stana. Uostalom mozda je ona placala i kredit samo sto je na uplatnici pisalo njegovo ime. Moj muz je uzeo potrosacki kredit ali koji sam ja placala, jel to znaci da je tehnika njegova? To je sve zajednicka imovina bez obzira ko je uzimao bilo kakav kredit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA