Ova tezga u Nišu vraća veru u lepo! Dečaci prodaju sok od zove da bi sakupili novac za operaciju povređenog drugara

- Još samo da mu se operiše kičma, pa da se opet igramo - nadaju se vredna deca

  • 6

Nesebični i vredni, uz improvizovanu tezgu stoje pet dečaka sa namerom da pomognu u prikupljanju novca za operaciju svog drugara, povređenog u saobraćajnoj nesreći.

Sok od zove nije važno da li je omiljeni. Nišlije ga ovih dana uporno kupuju, pa daju i bakšiš višestruko veći od njegove cene od 20 dinara, ili samo ostave koji dinar. Na najhumaniijem štandu, koji je namešten u Romanijskoj ulici, po letnjoj žegi pod suncobranom uporni su drugari i do večernjih sati ne bi ili prikupili novac.

Ne ide vam u životu, a sigurni ste da nije do vas: Naši stariju veruju da deca ispaštaju zbog grehova roditelja

Komšijama se smeše David (10), Konstantin (8), Ognjen (9), Đorđe (10) i Sergej (9) i ne odustaju zarad svog drugara Andreja, koji fali veseloj ekipi za nestašluke na raspustu.

Foto: Telegraf

Andrej se nedavno vraćao se sa letovanja iz Tivta sa drugarom i njegovim dekom, kada je na njihovo vozilo naleteo kamion iz suprotnog smera. U direktnom sudaru deka njegovog drugara, koji je bio vozač, izgubio je život, drugar je zadobio lakše povrede, a Andrej je povredio kičmu a predstoji mu operacija koja košta oko 8.000 evra.

Od soka od zove, do operacije, pa ponovo na igranje Foto: Telegraf

- Dobro nam ide, za nekoliko dana smo sakupili 13.000 dinara. To je za sada malo, ali biće još. Bilo nam je teško kada smo čuli da je Andrej toliko povređen. Pored kičme on je imao i druge povrede, ali to su lekari izlečili. Sada ostaje da mu se operiše kičma pa da se opet igramo - rekli su jednostavno ovi veseli klinci, čiji je duh uz svačiju želju da Andrej ozdravi, mnogima vratio veru u lepo.

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    31. jul 2018 | 07:53

    Trebalo bi i država Srbije da pomogne A ne deca umesto da uče nešto ili da provedu odmor prodaju sok,precednik se hvali da u budžetu ima para pa deli svima redom a za ovakve žalosne slučajeve nema mogućnosti. SRAMOTA.

  • Нишлија

    31. jul 2018 | 02:40

    Ајмо Нишлије, сви на тезгу, наше мало неком пуно значи!

  • Ја

    31. jul 2018 | 07:36

    Од Бога вам свако добро децо 🙏❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA