≫ 

"Nevaljale" sveske (15+): Starlete za školarce u srpskim prodavnicama, ali kad vidite ostale - shvatićete da je gola guza najmanji problem (FOTO)

Da li biste pustili decu u školu sa ovakvim priborom?

  • 21

Kako se bliži nova školska godina ne samo u knjižarama, već i u marketima, na buvljacima, dakle "na svakom ćošku", namenski niču hrpe školskog pribora. U moru opcija pred školarcima, jedan lanac marketa izdvojio se "nevaljalim" sveskama sa polugolim starletama, pevačicama, neprimerenim porukama...

Najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan dodiruje se zadnjicom dok pršti novac sa "najboljom drugaricom ikada" na jednoj od beležnica (koju ni korisnici društvenih mreža nisu uspeli da identifikuju, pa nagađaju da li je u pitanju loša karikatura Dženifer Lopez, Krisi Tigen ili Blek Čajne).

Krstila sam blizance, sveštenik je odveo sina oko oltara, a ćerku je ostavio: Zašto?

U drugom seksi izdanju na jednoj od korica u toku je rvanje razgolićenih pevačica Bijons i Rijane.

Isti proizvođač upario je ironično još dva najbolja druga, predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa koji napućen slika "selfi", zagrljen sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, koji je predstavljen kao mačo muškarac, go do pojasa.

Tramp i Putin na 15+ sveskama Foto: Telegraf/M.B.

Proizvođač je ova tri primerka označio pogodnim za uzrast 15 +, odnosno namenjen je srednjoškolcima.

Međutim, ne može niko osnovce da spreči u pazarenju baš ovih svezaka, a mnogi roditelji prokomentarisali su da sad i sa "velikom decom" moraju da idu u kupovinu za školu, ukoliko ne žele da rizikuju blam.

Naime, bilo bi interesantno da ih pozove razredna na razgovor ukoliko neko od profesora pogleda svesku sa koje ih gledaju neki od, nažalost, idola današnjice dela mlađe generacije. Likovi iz šoubiznisa bombarduju decu ih sa svih strana, a sada su dostupni i prenosivi u obrazovne institucije, koje bi trebalo da budu hramovi uma.

Pitanje je i da li i drugi proizvođači vezanih očiju samo lepe slike na korice, pošto bi bilo interesantno da profesorki engleskog tinejdžer ili tinejdžerka predaju natpis koji u prevodu znači "dobre devojke ponekad rade loše stvari". 

Krofne, nešto uobičajeno na sveskama, uz "podsetnik" da dobre devojke imaju izlete u nevolje Foto: Telegraf

Ne bi bilo prijatno ni nastavnicima koji daju bodove i za uredne sveske kada ugledaju crtež devojke pastelnozelene kose koja se umetnošču bavi u gaćama.

Foto: Telegraf

I da sve bude shvaćeno kroz prizmu karikature i humora, cene nisu nimalo smešne: 164 dinara košta sveska a4 formata, a sveska sa grafitima 145 dinara. Nit za pamet, nit za džep.

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs/M.Ro., M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    2. avgust 2018 | 22:06

    Radi li išta u ovoj državi osim kriminala, parova, zadruga, nemorala, pevaljki ... Ima li ko da reaguje ili da se samoorganizujemo!!!

  • 555333

    2. avgust 2018 | 20:06

    Satanizacija omladine...

  • neki

    2. avgust 2018 | 23:54

    Kad u prosveti dodje do ovakvih situacija onda je to dokaz da smo dno dna drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA