≫ 

Kako ulazimo u državne ustanove? Srbe briga za pravila oblačenja, idu kao na plažu jer je prevruće za pristojnost? (FOTO)

Propisi su jasni, a vrućine ipak nisu razlog da se u prostorije institucija uputite u malo blažoj plažnoj varijanti

  • 58

Vreli letnji dani teško su podnošljivi, a kada iz zamračenih domova i lagodnosti klima uređaja moramo da izađemo, uglavnom biramo kratke i lepršave odevne varijante.

Đetić u suknji: Mladić iz Podgorice došao u školu ovako obučen iz protesta, jer su bermude zabranjene (FOTO)

Obišli smo nekoliko gradskih ustanova, na kojima je uprkos visokim temperaturama obavezno poštovanje dres koda. Muškarci i žene su se slično odevali, pa vam donosimo fotografije, a vi procenite da li su norme ispoštovane.

Žene su opštinu ulazile u papučama i šortsevima; Foto: Telegraf

OPŠTINA

Na ulaznim vratima zgrade jedne beogradske opštine smenjivali su se ljudi, a ono što nas je neprijatno iznenadilo jeste njihova obuća i odeća.

Šorts kraći od dozvoljenih 10 cm iznad kolena; Foto: M. Beljan
Gospođa sa detetom ne poštuje pravila oblačenja; Foto: M. Beljan

Videli smo muškarce koji dolaze u šortsevima 20 centimetara iznad kolena, papučama i majicama na široke bretele.

Devojka u šortsu za plažu ulazi u Opštinu; Foto: M. Beljan

Žene su u opštinsku zgradu ulazile poprilično neprikladno odevene, ako se uzme u obzir da su papuče i kratka odeća nedopustive.

Prikladna dužina, ali bez bretela; Foto: M. Beljan
Mladić u opštinsku zgradu ulazi u prekratkom šortsu; Foto: Telegraf

SUD

Opominjujući natpis nalazi se na vratima novobeogradskog suda, a da ga striktno poštuju svi, posvedočio nam je primer devojke koja je došla u haljini na tanke bretele. Pre ulaska u prostorije suda, ona je obukla teksas jaknu.

Građani u sud idu prikladno odeveni; Foto: Telegraf

Zatvorena obuća i garderoba koja pokriva cele noge obavezna je na ulazu u sud, jer u suprotnom, kako nam je rečeno ispred, ne može se ući u prostorije.

Žene su pre ulaska u sud pokrile ramena; Foto: Telegraf

DOM ZDRAVLJA

Prvi prizor koji nas je zatekao jeste ženska osoba sa haljinom koja je na bretele i iznad kolena, uprkos znaku koji stoji na vratima. Jedan od radnka obezbeđenja je izašao ispred zgrade i sa nama podelio kakvu muku muči sa pacijentima.

Znak zabrana koji stoji na ulazu u dom zdravlja; Foto: Telegraf

- Stoji lepo znak, ali ga niko ne poštuje. Ulaze odeveni kako žele, a ja im ne mogu ništa. Nisam komunalna policija, pa da ih udaljim iz doma zdravlja - ispričao nam je čovek koji u jednoj smeni dočeka stotinu građana.

Kratke haljine nisu dozvoljene za ulazak u ustanove; Foto: Telegraf

KATASTRI

Kada je reč o ustanovi, koja u svom sklopu ima nekoliko odeljenja i nadležnosti, stvari su znatno bolje izgledale.

Oba pola su u skladu sa propisima bila odevena, ali i obuvena. Primetili smo nekoliko muškaraca koji su imali majice i košulje kratkih rukava, duge pantalone i zatvorenu obuću.

Ispred katastra ljudi su pristojno obučeni; Foto: Telegraf

Propisi su jasni, a vrućine ipak nisu razlog da se u prostorije institucija uputite u malo blažoj plažnoj varijanti.

Pišite nam u komentarima kako se vi oblačite u toplim letnjim danima kada idete u ustanove koje iziskuju pridržavanje pravila pristojnog oblačenja.

VIDEO: Kako će muškarci izdržati? Ovo je najprovokativnija haljina

(S.Čenad/M.Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    15. avgust 2018 | 17:48

    Na ulazim vratima suda, pise kako treba pristijno da se obuces. da bi usao u zgradu suda. Da kazemo da je to u redu. Mene su vratili jer sam imala bluzu bez rukava. Ulazim posle promene majce u sud, gde su sluzbenuci koji, rade i sudije razgoliceni sa sisama koje su ispale iz tesnih i otvorenih majci, sa haljinama na bretele i mini suknjama. I koja je to budala izmislla, da ja moram da dodjem pristojno obucena a sluzbenik ne. A kakvi sluzbenici rade i koliko su drsku i bezobrazni i ne zasluzuju postovanje

  • Vaske 15 08 2018

    15. avgust 2018 | 17:49

    Velika gospodo šta vas briga kako se ko oblači vama je bolje da taj bedni narod lečite kako treba i da netražite novac dabi ga lečili nego što gledate kako se ko oblači

  • Ja

    15. avgust 2018 | 17:19

    Државне установе треба да се превасходно прилагођавају грађанима и друштву , а не да се неко на тропским врућинама навлачи као да је зима само да би задовољио неког тзв службеника који се трипују да имају сву власт на свету

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA