≫ 

Ako jednom nasednete na Viber prevaru, neće vas ostaviti na miru: Varalicama se omile vaše pare, pa uporno pokušavaju da vam uzmu još

Ne bi trebalo da klikćete na bilo koji link koji neka druga strana tvrdi da je poslat od Vibera

  • 10

Ko je jednom naseo na Viber prevaru koja počinje pretnjom da će im svi kontakti nestati, a onda im treći sajtovi skinu novac za navodne preplate, neka se ne nada da će običnom odjavom njegovi problemi nestati. Jednom kada vas ove varalice "upecaju", omile im se vaše pare, te su rešene da to učine ponovo.

Nova Viber prevara hara Srbijom: Ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte inače ćete izgubiti silne pare (FOTO)

- Nakon što mi je juče sa računa skinuto 610 dinara, bio sam rešen da pozovem fiksni broj koji se navodi u jednom od mejlova i vidim o čemu je reč. No, onda sam proverio da li tog broja ima u žutim stranama i shvatio da lako može da se desi da se prevara produbljuje, to jest da su namerno naveli broj telefona, kako bi ih pozvali i onda vam oni napravili još veći račun - priča za Telegraf.rs Mateja S, koji je juče ostao bez para, kada je mahinalno naseo na Viber prevaru.

Prevara počinje pretnjom Foto: Čitalac Telegrafa

Ispostavilo se da je bio u pravu, bar u smislu da kada vas jednom nasamare, ove varalice ne odustaju.

- U toku noći su mi stigle već tri poruke slične sadržine - da preuzmem Viber aplikaciju sa nekog trećeg sajta, a onda ponovo da će za minut moj nalog biti potpuno izbrisan - žali se on.

Foto: Čitalac Telegraf.rs

Ovaj put nije odreagovao, što je zapravo i najsigurniji način da se od ovih prevara sačuvate.

VIBER NE ŠALJE MEJLOVE KORISNICIMA

Na poruke koje navodno stižu od Vibera treba naročito obratiti pažnju ovih dana kada ta aplikacija zaista vrši apdejt, kojim bi njihove usluge trebalo da budu još bolje.

Ova aplikacija korisnicima ne šalje mejlove, osim ako već niste kontaktirali njihov sistem podrške, ako sa njima nemate poslovnu saradnju ili ste tražili da vam stižu obaveštenja.

Viber se odlučno bori protiv spamova Foto: pixabay.com

Viber vam nikada neće poslati poruku koju traži da prosledite drugima, niti će vam tražiti da otvorite link za bilo koji sajt koji nije  www.viber.com. Ne bi trebalo da klikćete na bilo koji link koji neka druga strana tvrdi da je poslat od Vibera ili u dogovoru sa Viberom, a preko adrese koja nije ova.

Ukoliko neko pokuša da vas prevari, blokirajte ga, a printskin možete poslati Viberu, kako bi oni znali za spam i predupredili da i drugi budu prevareni, savetuje se na sajtu ove aplikacije.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tacka

    17. avgust 2018 | 20:55

    Dok je ovaca,bice i vune.

  • acomirija

    18. avgust 2018 | 07:35

    Na sve, pitanje: zar nemamo nadlezno ministarstvo, ministra koji se sepuri zvanjem? Zar pri MUP-u nema nadlezna sluzba? Zar provajderi nisu u obavezi da (za)stite "dragog korisnika", a ne da se cerekaju na reklamacije ostecenih korisnika? Jer, ovo je na Srpskom - ili iz Srbije, ili iz "bratskih republika", u svakom slucaju je izuzetno lako otkriti ove kriminalce: pratiti put novca, KOME (svom?!) saradniku provajder mobilnog telefona uplacuje "skinute iznose".

  • Boban

    18. avgust 2018 | 08:44

    Naj jednostavnije ne otvaraš nikakvu poruku koja traži ažuriranje dok ne proveriš u Play prodavnicu jer ako oni ne traže ažuriranje (vlasnici bilo koje apk) onda je to na neki način prevara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA