≫ 

Jaukali na planini kod Blaca: Tri druga pala s traktora, lekari se pešice probijali do povređenih (FOTO)

Akcija je trajala nekoliko sati

  • 6

Samo zahvalјujući brzoj intervenciji Hitne službe Doma zdravlјa Blace spasene su tri osobe koje su teško povređene u planinskom pojasu sela Grgure, kada se prevrnuo traktor pun drva.

Najstrašniji horor u Jagodini: Staricu (90) izujedao podivljali terijer, lekari joj se bore za život

Medicinska ekipa je morala da prepešači oko dva kilometara kako bi došla do povređenih. Na kraju su uspeli da im pruže pomoć i zahvalјujući terenskom vozilu Doma zdravlјa Kuršumlija koje im je priteklo u pomoć spustili su povređene sa planine. Akcija je trajala nekoliko sati.

Foto: Dom zdravlja Blace

Kako nam je potvrdio direktor Doma zdravlјa u Blacu Radolјub Dunjić, koji je bio u ekipi za spasavanje, Hitnu službu pozvali su meštani sela Grgure.

Foto: Dom zdravlja Blace

- Na teren su krenule dve ekipe vozilima dokle je bilo prohodno, a zatim smo nastavili pešice sa meštanima do mesta gde se prevrnuo traktor. Reč je o tri muškarca od kojih su dvojica mlađe osobe. Mesto na kojem su bili je teško prohodno i udalјeno pet kilometara od poslednje kuće - potvrdio nam je Dunjić.

Foto: Dom zdravlja Blace

Kako je bilo pitanje hoće li uspeti da dođu do povređenih i u kakvom će ih stanju zateći Blačani su u pomoć pozvali i Hitnu službu Doma zdravlјa Kuršumlija koja je terenskim vozilom uspela da dođe do mesta nesreće. Zajedničkim angažovanjem sa kolegama iz Doma zdravlјa Blace, zbrinuli su povređene na najbolјi mogući način.

Foto: Dom zdravlja Blace

Na kraju su sva trojica prebačena u prokupačku Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ na dalјe lečenje i dijagnostiku. Sva trojica su zadobila teške telesne povrede.

(B. Roganović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    21. avgust 2018 | 21:27

    Strašno, nedaj bože nikome tako nešto. Od ♥ im želim brz oporavak.

  • Miki

    21. avgust 2018 | 21:03

    PRETOVARENO....I POSLE KAŽU SUDBINA.brz oporavak im želim.

  • Deki

    29. avgust 2018 | 09:23

    Био сам малих милион пута на утовару трупаца у шуми ни у лудилу ми никада није пало на памет дасе попнем на приколицу натоварену са дрвима све док трактор не стане точковима на асфалт... Управо да бих избегао овакву ситуацију... Није шума за свакога...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA