≫ 

Suzana (21) je najlepša buduća policajka: Ispod njene šapke sijaju crne oči, a uniforma krije zanosno telo (FOTO)

Lepa crnokosa je sada druga godina na Kriminalističko-policijskoj akademiji i, baš kao svi muškarci, radi naporne vežbe, odlazi na teren i ustaje rano

  • 14

U njenom poslu svi vide samo muškarce, što je nekako i prirodno jer su jači pol, ali je hrabra crnokosa rešila da pokaže da u ovako teškoj profesiji i te kako ima mesta i za žene. Iako je njena porodica mislila da će posle Pravno-poslovne srednje škole upisati Pravni fakultet ili Fakultet političkih nauka, Suzana Ležaić (21) je odlučila da uradi sve kako bi obukla uniformu.

Mada deluje nežno i krhko, uspela je, baš kao i njene muške kolege, da položi prijemni ispit - uključujući i naporan fizički deo i terensku proveru. Postala je ponosni član Kriminalističko-policijske akademije.

Instagram profil najlepše policajke u Srbiji: Plavuša Lidija, radna subota i 17 moćnih fotki

Sada je druga godina i, kako kaže, nije se nikada pokajala što je izabrala ovakav životni put.

Nije se pokolebala ni u jednom trenutku/ Foto: Privatna arhiva

- To je valjda zato što kada nešto toliko želiš i uložiš sve u to, gledaš šta ćeš dobiti i ne razmišljaš o odustajanju čim naiđeš na prvu prepreku. Ja sam sebe videla u tome i znala sam da ću uspeti. Od prvog dana sam razmišljala kako ću se snaći u svemu jer sam počinjala nešto sasvim novo, sa čim ranije nisam imala nikakvih dodira. Pitala sam se da li će taj fakultet ispuniti moja očekivanja - priseća se posle dve godine od upisa kako je izgledalo kada je prvi put zakoračila u ovu ustanovu.

Foto: Privatna arhiva

Njena neverovatna prirodna lepota ne može se sakriti ni ispod policijske šapke, a iz njenih ugljenih očiju izbijaju odlučnost i snaga.

Uniforma joj stoji kao salivena/ Foto: Privatna arhiva

Možda bi mnogi, gledajući je samo tako, kao lepu ženu, posumnjao u njene fizičke sposobnosti i u to da li će Suzana uspeti da se nosi sa naporima koje Akademija zahteva.

- Fizičko obrazovanje nam je veoma bitan predmet i imamo ga prve tri godine školovanja. Što se tiče tog dela, radimo isto što i muškarci, samo po manjim normama. A ja sam nekako uvek volela vežbe snage i trčanje, pa mi taj deo ne pada teško. Bitno je, zapravo, da imaš jaku želju i jasan cilj, to je dovoljan pokretač da budeš istrajan i uspeš u tome što si započeo. Da bi završio Akademiju potrebni su trud, snalažljivost, dosta sreće i vere u sebe - priča lepa crnokosa.

Suzanu krasi neverovatno prirodna lepota/ Foto: Privatna arhiva

- Ne dozvolite da vam neko kaže da nešto ne možete uraditi samo zato što ste žena. Postoji dosta predrasuda, ali i dobrih ljudi koji te poštuju i spremni su da ti pomognu, sve zavisi naravno kako gledaš na stvari. A ja se trudim da ostanem pozitivna - dodaje.

Ne bi još da nam otkriva želje o tome čime će se tačno baviti kada završi Akademiju.

Foto: Privatna arhiva

- Svakako volim policiju i tu postoji dosta poslova, ali sam svesna da prvo moram krenuti od neke pozicije da bih imala uvid u sve i mogla postepeno da napredujem, kasnije sve zavisi od truda.

S obzirom na to sa kakvim oduševljenjem priča o svom poslu, jasno nam je da ovu mladu, ali buduću braniteljku zemlje, celu prožima rečenica Arčibalda Rajsa: "Vi se u policiji nećete obogatiti, ali ćete ipak imati to zadovoljstvo da ste radili za vašu zemlju i da pripadate eliti naše nacije".

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

VIDEO Dan policije i MUP-a - policajka iz Sremske Kamenice Neda Janjušević:

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA