Izabrali smo najuspešnije zemljoradnike ove godine za našu baštu: Njihovo povrće je bilo džinovsko, a tajne su nam jedva otkrili (FOTO)

Potpuno neočekivano, u pukotini između kuće i trotoara, nikao je šampionski krastavac

  • 4

Ovog leta odigrala se opasna borba između poljoprivrednika, a koju je Telegraf.rs veoma pažljivo pratio. Kiše, grad i vrućine uništile su brojne useve, ali ove godine je povrće dostizalo neverovatnu veličinu i težinu, a naši čitaoci su se takmičili čiji plodovi će biti veći.

Bitka se vodila između krastavca, paradajza, bundeve i lubenice.

BORBA KRASTAVACA

Prvi rival među krastavcima ovog leta koji se našao na našem sajtu bio je dugačak 48 centimetra. Ubran je u plasteniku u Jagodini, a on je pokrenuo opasnu borbu između poljoprivrednika od kojih je svaki želeo da njegovo povrće bude najveće.

Nakon toga pojavio se duži za deset centimetra. Penzioner iz Bogatića Petar Popadić i njegov unuk Dušan ubrali su grdosiju od tačno 58 centimetara.

- Godinama u bašti proizvodimo povrće za našu brojnu porodicu. Ne prskamo nikakvim preparatima i nikakve tajne agrotehničke mere ne primenjujemo. Verovatno su krastavci posejani u pravo vreme pa su za berbu dospeli nakon obilnih kiše što im je pogodovalo da narastu, da ne budu gorki već ukusni - rekao je Popadić.

Iako je bio veći od prvog krastavca čija nam je fotografija poslata, pobedu je odnela grdosija od 65 centimetra.

Najduži krastavac ima 65 centimetra Foto: Telegraf

Potpuno neočekivano, u pukotini između kuće i trotoara, nikao je šampionski krastavac.

- Moja supruga i ja smo u penziji, bavimo se poljoprivredom i nismo ni znali otkud krastavac baš tu, ali smo pretpostavili da je ispalo seme. Ostavili smo ga da izraste, ali baš nismo očekivali da će ovoliko - ispričao nam je ponosno Vladimir Đoković.

PARADAJZ

Borba se nije odvijala samo između krastavaca. I paradajz se "uključio" kako bi odneo pobedu.

Prvi paradajz o kom smo pisali imao je 555 grama. Niko nije očekivao da će ovaj paradajz biti mali, jer se nakon njega pojavio skoro tri puta teži.

Zagorka Filipović iz Trnave kod Jagodine, u bašti na otvorenom, ubrala je paradajz težak kilogram i 350 grama.

Paradajz od kilogram i 350 grama Foto: Tanjug/AP

Ona je izjavila da je ove godine paradajz jako dobro rodio i da je veoma krupan, gotovo da nema lakšeg od 350 grama.

BUNDEVA

Saša Krstić poslao nam je fotografije svoje tri džinovske bundeve, a težina samo jedne iznosila je čak 40 kilograma. 

O neuobičajenoj veličini najbolje svedoči fotografija njegovog sina (5), na kojoj se vidi da su dve bundeve skoro veće od njega. Kako kaže nikada ranije nije imao ovolike plodove, a u svojoj bašti uzgaja razno povrće.

Bundeve od 40 kilograma Foto: Čitalac Telegrafa

- Potrebno je da biljka ima pogodne uslove. Povrće dovoljno zalivam i prihranjujem preko listova, a tada ne možeš da omaneš. Vodim računa o biljkama i posvećujem im vreme. Mada se nisam nadao da će bundeve biti ovolike - kaže Krstić i dodaje da su samo te tri bundeve toliko velike.

LUBENICA

Miroslavu Harasimovu poljoprivredniku iz Srpske Crnje, godina po pitanju roda i više je nego blagodetna. Ovaj poljoprivrednik uz pomoć rada, truda i određenih agrotehničkih mera uzgajio je lubenicu tešku preko 30 kilograma.

Kod ove lubenice postoji još jedna neverovatna činjenica, a to je da ona raste i nakon što sazri.

Lubenica od 30 kilograma Foto: Telegraf

- Ovo je vrlo retka sorta i ne može lako da se dođe do nje. Nakon tri godine uspeo sam da nabavim seme ove lubenice i to samo tri semenka. Kao što vidite narasla je do neverovatne težine, ima preko 30 kilograma. Ne znam u čemu je tajna ovih sorti da rastu nakon zrenja, poznato mi je da samo četiri sorte mogu da izrastu do džinovske kilaže - rekao je Miroslav Harasimov.

Borba je bila teška, a ko je po vama pobednik pišite nam u komentarima. I naravno, ako postoji neko ko je pobedio ove rekordere, neka se oglasi.

VIDEO: Ona je bomba! Lepotica butinama razbila lubenice i zagolicala mušku maštu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    26. avgust 2018 | 19:03

    I posle kazu Srbija gladna.Motika iz raja izasla

  • ...

    26. avgust 2018 | 19:56

    Najgore od svega sto ljudi vise citaju vesti sta su uradili Kija, Luna i Sloba a ne citaju ovakav sadrzaj.Zamolio bih vas da vise ovakve vesti izbacujete.

  • Tanče

    26. avgust 2018 | 20:23

    Svaka im čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA