≫ 

Šapčanin je želeo da se zove Huan Pablo de Santes. Nisu mu dali

U želji za promenom prezimena vode Nikolići, Jovanovići i Petrovići

  • 4

Jedan Šapčanin, nezadovoljan svojim imenom, poželeo je da ga promeni. Hteo je da se zove Huan Pablo de Santes. Nadležni mu nisu dozvolili. 

Zakon je jasan - svako od nas može da promeni i ime i prezime, ali - ograničenja postoje i ne možemo da se zovemo baš bilo kako.

BRZO I LAKO: Promenite ime i prezime za samo 1.200 dinara!

Razlozi za promenu imena su različiti. Jedni se na taj korak odlučuju kako bi izbegli zakonsku obavezu, drugi to rade zbog promene pola, treći nakon priznavanja očinstva, a mnogima zato što im se ne sviđa ime koje su za njih odabrali roditelji ili kumovi. 

Zahtev može da podnese svako ko napuni 15 godina, a glavni ograničavajući faktor je to što novo ime ne sme biti u suprotnosti sa svhatanjima i običajima sredine.

Upravo iz tog razloga saradnik za građanska stanja opštine Šabac Mladen Kuzmanović nije odobrio da se njegov sugrađanin zove Huan Pablo de Santes.

U želji za promenom prezimena vode Nikolići, Jovanovići i Petrovići, a nije retko da neko poželi da se zove kao jedna od brojnih planetarnih zvezda.

VIDEO: Filip i Jagoda na ulici zarade i do 140 evra za jedan dan, a nisu prosjaci

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    25. avgust 2018 | 13:20

    ime ne treba da vredja drugog. zasto nisu dali coveku da se zove huan pablo , nije uvredljivo . a sta njih briga sta ko voli.

  • Kale

    25. avgust 2018 | 14:15

    Pa onda bi trebao da se odseli u Spaniju ili portugal, sko mu je juzna Amerika predaleko!

  • Djak

    25. avgust 2018 | 13:55

    ...a Srna...Istok....samo za primer...zakon ocigledno nije jasan cim jedan covek moze da odluci sta mu se dopada a sta ne....gde je sloboda odlucivanja o svom imenu. Ja bih razumeo zabrinutost kad se imena faju deci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA