Pre 3 meseca monstrum im je u Kosjeriću ubio mamu i napravio siročiće od njih, a sada im se život opet menja

Dečaci dobijaju svoj krov nad glavom

  • 1

Tri dečaka iz Kosjerića, koji su ovog maja ostali bez majke Jelene Grbić, nakon što ju je nevenčani suprug Ivan Radovanović ubio nožem na oči njenih sinova, dobiće potpuno novu kuću i u njoj, nadamo se, novi početak. 

Čim se tuga oko ovog strašnog događaja slegla, Opština Kosjerić je pokrenula inicijativu da se dečacima obnovi dom. Oni su dotada živeli u veoma staroj, oštećenoj kući, nedaleko od Srednje škole i Doma zdravlja. Oronuli zidovi i napukla fasada nosili su za njih bolnu uspomenu na premnule roditelje.

Opština i Centar za sociijalni rad su pokrenuli incijativu Foto: Čitalac Telegrafa

- Skupljeno je 2.800.000 dinara. Otvoren je namenski račun na ime najstarijeg sina, ali takav da sa novcem upravlja Centar za socijalni rad i sredstva mogu da budu iskorišćena isključivo za kuću - rekao je Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo majke troje dece u Kosjeriću: Ivan se sve vreme krio u susednom dvorištu

Opština i Centar su na akciju pozvali lokalne privrednike i ljude dobrog srca.

Kuća je bila previše stara da bi se renovirala Foto: Čitalac Telegrafa

- Stara kuća u kojoj su živeli bila je previše oštećena da bi se renovirala. Zbog toga je odlučeno da se dečacima obezbedi nova, montažna i približne veličine od oko 90 kvadrata. Takav objekat košta 3.200.000 dinara, a razlika u ceni nadoknadiće se ili iz opštiinskog budžeta ili ćemo, nadam se, pronaći još neke donatore koji su voljni da pomognu ovim momcima. Kuća je već srušena i uskoro će se postaviti nova - dodao je Đokić.

Mesto za lepšu budućnost Foto: Čitalac Telegrafa

Najstariji dečak do kraja godine će napuniti 18 godina i tada će moći da postane staratelj svom srednjem bratu. Obojica dečaka su Jelenini sinovi iz prvog braka, od njenog pokojnog muža. Otkako im je majka umrla žive kod strica, iz čijeg dvorišta mogu da posmatraju kako napreduje budući dom, u kome ih, nadajmo se, čeka neka bolja budućnost.

Najmlađi dečak, sin Ivana Radovanovića, koji ima svega tri godine, dat je u hraniteljsku porodicu u Čačku. Zahvaljujući svom uzrastu, on se majske tragedije ne seća.

(Dunja Savanović/ d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    28. avgust 2018 | 17:40

    Strasno,, a jos gore razdvojiti decu.. tuga za tog malog od tri godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA