Podivljala vremenska prognoza na RTS-u: Na Kopaoniku izmereno 100 stepeni, u Vranju 150, a najgore je u Negotinu gde je 183 (FOTO)

Ako ovo nije pakao ne zemlji, mi ne znamo šta jeste

  • 2

Sećate se kako smo u školi čitali Danteove krugove pakla, i kako ih ima 9, pa svaki gori od prethodnog. E, vremenska prognoza RTS-a je gora čak i od toga. To što je ona emitovala jutros - školsko je štivo po kom bi Holivud snimio jedan od onih njihovih apokaliptičnih filmova u kom svi izgorimo u sekundi. Mučenim Srbima se, doduše, nikad u tim filmovima ne posveti ni scena, pa se možda zato RTS jutros potrudio.

Krol koji je Radio televizija Srbije besomučno vrtela tokom svog Jutarnjeg programa, srećom niko nije shvatio ozbiljno. Bar se nadamo, zbog onih srčanih bolesnika i meteoropata. Možda je ovim drugim bilo za nijansu gore jer, zamislite da meteoropati kažete da će temperatura danas rasti do 183 stepena. Pa, pakao. Bukvalno. RTS je baš to rekao, nismo mi (časna reč).

Srbija sve bliža temperaturnoj apokalipsi: Stručnjaci upozoravaju da će poplave, suše, požari biti česti, a zarazne bolesti razoriće sve

Tako je naš javni servis svojom vremenskom prognozom spržio celu zemlju. Neverovatno, ali preživela je samo Sjenica, inače nadaleko poznata kao najhladnije mesto u Srbiji. U njoj je jutros zabeležena "skromna" temperatura od 119 stepeni. Za nijansu je čak bilo hladnije, takođe neverovatno, ali na planini Kopaoniku. Tamo je "samo" 100 stepeni.

Na Kopu lagano, standard/ Foto: Telegraf
Zlatibore, pitaj Taru da li kod nje mogu na skijanje/ Foto: Telegraf

Rado bismo rekli "šalu na stranu", ali kako? Što bi rekao Dragan Mićanović u "Lajanju na zvezde" Nikoli Đuričkom, kad se vrati prebijen sa boks meča: "Prilika je taaako dobra". Očigledno je da se neko od kolega u grafici RTS-a prilično zez... prešao. Ali, kako se pređe za baš svaki grad?

Kad jednog dana budemo svi na samrti, molićemo se da idemo u pakao, samo ne u Negotin. Ne bih tamo ni za živu glavu. Bolje da se krčkam polako u paklu, nego na temperaturi od 183 stepena.

Mali mrav, mali mrav u Negotinu nest'o. Spržio ga, spržio, RTS vremenskom/ Foto: Telegraf

Negde između raja (Kopaonika) i pakla (Negotina), našli su se i ostali gradovi Srbije, pa uživajte u slikama:

Nikad jače "pečenje" na leskovačkoj roštiljijadi/ Foto: Telegraf
U Vranje nema laganje, kuj ne veruje u 150 stepeni - pao mu sneg odmah/ Foto: Telegraf
Grožđe u Karlovcu rodilo nikad bolje/ vinari popadali u nesvest kad su videli temperaturu pred berbu /Foto: Telegraf
Loznica se još i drži, prosečna 163 stepena/ Foto: Telegraf
Ode pivo/ Foto: Telegraf
Kraljevo, Valjevo, tamo da "palim", pa da ti falim... /Foto: Telegraf

Ali, ovo nije sve. Ne samo da su omašili prognozu, nego im se omaklo i u kucanju brojeva za milibare. Vidi primer ispod:

Valjda nam ovim poručuju: "Ako vas ne ubiju paklene vrućine, atmosferski pritisak sigurno nećete preživeti"/ Foto: Telegraf

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA