≫ 

Tek je svanulo, a gužve na graničnim prelazima su već nesnosne: Radovi na brojnim deonicama i najavljena kiša napraviće još veći haos

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja

  • 1

Na glavnim putevima u Srbiji i na graničnim prelazima danas se očekuje pojačan saobraćaj, s obzirom na veći broj vozila koja prolaze kroz našu zemlju na putu ka zapadnoj Evropi, a i zbog toga što u Srbiji sutra počinje školska godina, pa se ljudi masovno vraćaju sa godišnjih odmora.

Pojačan saobraćaj očekuje se i na autoputevima ka hrvatskoj i mađarskoj granici, što može biti uzrok nešto dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Deca od sutra u školskim klupama: Đaci će ove godine imati četiri raspusta, a jedan se spaja sa državnim praznikom

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 90 minuta. Vozačima se zato savetuje da koriste alternativne prelaze Kelebiju ili Bački Breg.

Gužve na prelazima, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pojačan saobraćaj očekuje se i na graničnim prelazima Batrovci, Gradina, Preševo i Gostun, gde su trenutno zadržavanja do 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

RADOVI NA PUTU

Zbog radova na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U okviru izgradnje Koridora 10 doći će do preusmeravanja saobraćaja sa postojećeg državnog puta I A reda A1 na novu levu kolovoznu traku autoputa, deonice Srpska kuća – Levosoje, u pravcu Vranje – Preševo. Saobraćaj će se odvijati po levoj kolovoznoj traci dvosmerno. U toku trajanja radova, pristup Bujanovcu će biti moguć preko petlje Vranje i petlje Preševo preko državnog puta II A reda broj 258.

Do 19. septembra produžava se trajanje obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 100, od mesta Sremski Karlovci ka Banstolu uključujući i raskrsnicu Čortanovci.

I radovi na putu usporiće saobraćaj, Foto: Kabinet gradonačelnice

Danas će se izvoditi radovi na pregledu Pačevačkog mosta. U toku izvođenja radova specijalno vozilo će se kretati desnom stranom kolovoza, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom. Radovi na pregledu mosta će trajati maksimalno 12 sati i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Do 18. septembra saobraćaj će se od 7 do 17 sati odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila uz pomoć semafora zbog radova na asfaltiranju putu Brestovac – Leskovac.

Do 27. septembra od 8 do 16 sati, zbog radova na popravci oštećenja na putu, na deonici između Stubline i mesta Crvena Jabuka, saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 21.08.2018.g, počeli su radovi na redovnom održavanju puta Gornji Milanovac - Preljina kroz Brđansku klisuru, pa će se od 7 do 19 sati saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠUMADINAC 333

    2. septembar 2018 | 11:48

    Krenuli smo u Četvrtak oko 17.30 i zaglavili na Bratovcima. 3 km jebena 5 sati. Idite do Djavola i vi i granica. Pola Turske odpadi krenulo preko Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA