≫ 

Drama u Novom Sadu! Biciklistu udario auto i odbacio ga desetak metara! Podoficir Vojske Srbije, zajedno sa suprugom, mu spasao život

Kada sam razgovorao sa suprugom, dok smo prali ruke od krvi, zaključili smo da čovek uvek nešto predoseti

  • 4

U pravoj drami koja se juče odigrala u Bulevaru Mihajla Pupina u strogom centru Novog Sada medicinski tehničar i zastavnik Vojske Srbije Dejan Stojiljković (42) i njegova supruga Anka (42), medicinska sestra, spasli su život biciklisti koga je udario automobil.

Mladić je od silovitog udara odleteo desetak metara i pao pravo na glavu. Odmah je izleteo iz auta i krenuo ka povređenom.

Dan kakav se ne pamti: Ovu nedelju širom Srbije obeležile su tragedije, kojih nisu pošteđena ni deca

- Iako sam bio u vojnoj misiji, svega se kroz struku nagledao u životu ovo je bila jedna od najpotresnijih scena u mom životu. Sa suprugom i troje dece krenuli smo ka Petrovaradinu kada se na raskrsnici dogodio udes. U sledećem trenutku biciklista je leteo kroz vazduh i pao direktno na glavu. Kada sam mu prišao obilno je krvario. Ugledao sam ranac koji je stajao pored njega, izvadio peškir i zaustavio krvarenje. Izgubio je mnogo krvi i počeo da gubi svest- prepričao je za Kurir dr Stojiljković potresni događaj.

Bili su tu da na vreme pomognu dečku Foto-ilustracija: pixabay.com

U tom trenutku primetio je svoju suprugu Anku, medicinsku sestru, kako pomaže maldiću koji se nalazio u lokvi krvi, dok je njihovo troje dece posmatralo dramatičnu scenu.

Shvata da mora ispituje povređenog dečka, ne starijeg od osamnaest godina, kako ne bi izgubio svest.

- Saznao sam da se zove Milan, da je iz Loznice i da je došao na žurku kod prijatelja na Sajmu. Dosta sveta se okupilo, ali su svi bili zatečeni scenom, zbunjeni nisu znali da reaguju i hitna pomoć je stigla tek za 15-ak minuta. Nadam se i verujem da je dečak dobro - kaže Stojiljković, inače zastavnik po činu u Vojsci Srbije, zaposlen u Vojnoj bolnici.

Predsednik je sindikalne grupe za Novi Sad Vojnog sindikata Srbije.

Učestvovao je u mirovnoj misiji na Maliju, a zajedno sa suprugom Ankom, koja je zaposlena kao medicinska sestra u Domu zdravlja u Novom Sadu diplomirao je fakultetu u Bratislavi.

- Kada sam razgovorao sa suprugom, dok smo prali ruke od krvi, zaključili smo da čovek uvek nešto predoseti. Ona je insistirala da decu vodimo pešaka pošto nam je to blizu, da prošetamo. Iako volim da šetam vuklo me je da krenem kolima. I eto, došlo je do toga da je to nekome bilo potrebno i da mu je život zavisio od toga - kaže Stojiljković.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Satanista 1.

    3. septembar 2018 | 07:44

    Vojska je svuda i na svakom mestu uvek u službi naroda i posle kažu da ne treba uvesti obavezno služenje,opravdano je uvesti obavezno služenje jer nikad se nezna gde zatreba.

  • Ivan Spasov Surdulca

    3. septembar 2018 | 06:08

    Lepo je biti covek a jos lepse pomagati drugom ZA SVE POHVALE

  • Ssss

    3. septembar 2018 | 01:57

    Naravno da mi je zao momka,Ali po novom sadu biciklisti nista ne gledaju,zalecu SE kao volovi,pogotovo na mestima gde vozac ima uslovno ni nevidi biciklistu,jer je on daleko,samo u sekundi se pojavi vozeci preko ulice najbrze sto moze I naravno sa slusalicama u usima u nekom svom svetu,toliko je tesko voziti po gradu da te oci zabole od gledanja I buljenja oce li neka budala iskociti....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA