≫ 

Očajnički vapaj učenika kog svakog dana zlostavljaju u školi: Krenuo sam u 8. razred, a nasilje trpim već 3 godine

- Kažu da sam gej i sektaš, kada odbijem da im pomažem na kontrolnom, oni organizuju ekipu da me prebije - priča tinejdžer

  • 23

- Verovatno ćete reći da je sve ovo normalno, da preterujem i da treba da sazrim, ali stvarno patim već godinama i treba mi pomoć. Krenuo sam u osmi razred, a trpim nasilje već 3 godine. Od strane pet likova i ponavlja se svaki dan - Ovako na "redditu" piše 15-godišnji mladić iz Srbije, koji, nažalost, nije naveo u koju školu ide.

Zbog njegovog muzičkog ukusa i oblačenja, osnovca su vršnjaci, koji bi trebalo da su mu prijatelji, ili bar drugovi, označili kao pripadnika LGBT populacije i sekte. Napadaju ga da je gej jer mu homoseksualci ne smetaju.

Mladića su zlostavljali u školi jer je dislektičar: Ožiljke i posledice vuče i danas, ali je poruka koju šalje toliko moćna da će se svako zamisliti (FOTO)

Ispovest tinejdžera vam prenosimo u celosti:

"Došlo je do tog nivoa da se zna kome sam, navodno, pu*io, devojke me izbegavaju. A opet, na svakom kontrolnom se očekuje da pomažem tim istim likovima, bilo za 2, bilo za 5. Samim tim, rizikujem smanjenje sopstvene ocene (dešavalo se).

Jednom sam odbio da pomognem, jedan od njih je organizovao ekipu da me prebiju, međutim, slomio je ruku, pa nisu imali blagoslov. Najapsurdniji deo je da su me danas smarali da im nikada nisam pomagao, ali preživeću.

Foto-ilustracija: Profimedia

Do fizičkog nasilja retko dolazi, guraju me, ali ne povređuju ozbiljnije, ne smem da uzvratim jer sam mnogo slabiji. Takođe, podrazumeva se da im dajem pare kad im fali i da ih ne očekujem nazad, bilo da im fali za kolu, cigare ili za kladionicu.

Apsolutno svaki dan u školi mi je mesecima ovakav, a ako nešto ne preduzmem, biće isto i ove godine. Roditelji znaju, hoće da odu kod razredne, ali se mnogo bojim jer bih onda napravio sam sebi veći problem jer bi me još više maltretirali.

Mogao bih da kažem ja njoj, ali ne znam koliko bi efekta to imalo van smanjenja ocene iz vladanja, za šta njih boli uvo, već im se dešavalo.

Prošle godine me je to, pored još nekoliko razloga dovelo do ozbiljne depresije (da, prave depresije) kada nisam mogao da radim ništa osim spavanja i aktivnosti koje moram da radim da bih preživeo, ne znam kako sam uopšte završio sedmi. Ozbiljan je problem, dovodi me do toga da ne volim sebe, padam u krevet i imam osećaj da skroz gubim sebe.

Ne znam kako sam se uopšte ovde otvorio, valjda ste mi nepoznati, a nepoznatom se lako otvoriti. Hvala na razumevanju."

Foto: Reddit printskrin

VIDEO: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    4. septembar 2018 | 13:42

    Sine jel tvoj tata zna za to sta ti se desava? Pa ja bih za mog sina postrojio pola skole. Glavu gore. Ne predaji se. Uklhuci oca to je problem koji moras uz njegovu pomoc da resis.

  • Boban

    4. septembar 2018 | 13:32

    Jedno pitanje... jel imas ti roditelje?.Pa meni da neko dete maltretira glavu bi mu otkinuo a ne da cutim i ne reagiram.

  • Marija

    4. septembar 2018 | 19:35

    Mog brata koji je 14 godina mlađi od mene su u 7.razredu počeli da maltretiraju, ali to je bio samo početak, kakvo dobacivanje ili tako nešto. Znala sam ako se odmah nešto ne preduzme da će biti gore. Dovela sam 7 boksera, naravno dve, tri godine starijih od njih, nalupali su ih dobro i zapretili da ga ne smeju više ni popreko pogledati. Eto, ja sam tako rešila slučaj vršnjačkog nasilja u bespravnoj državi. Kakav crni razredni i direktor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA