≫ 

Zmija otrovnica ujela čoveka u Kupinovu: U Srbiji nema protivotrova

Žitelj Kupinova, koji živi sa sedmogodišnjom ćerkom, držao je u dnevnoj sobi, u starom drvenom ormanu dve zmije otrovnice, duži vremenski period

  • 10

Zmija otrovnica ujela je čoveka u Kupinovu, koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom.

Damira je poskok ujeo za oko, a Maru čak 2 puta! Poskoci haraju u našoj blizini, njihovi otrovni ugrizi su bolni, ponekad kobni (VIDEO)

U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak, a vlasnik zmije odmah je prevezen u Klinički centar Srbije i smešten je na Klinici za infektivne bolesti. Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, ali još nije poznato kakve će posledice ujed zvečarke ostaviti na njegovo zdravlje. Najviše zabrinjava činjenica što u Srbiji ne postoji protivotrov za ujed ove zmije.

Otrovnice čuvao u starom ormaru, Foto: Privatna arhiva

MEŠTANI U STRAHU ZA SVOJE ŽIVOTE

Žitelj Kupinova, koji živi sa sedmogodišnjom ćerkom, držao je u dnevnoj sobi, u starom drvenom ormanu dve zmije otrovnice, duži vremenski period. Odmah nakon incidenta, vlasnik zmija prevezen je u Klinički centar Srbije, a njegov otac odveo je sedmogodišnju unuku iz kuće kako i ona ne bi bila u opasnosti. Ubrzo se oko kuće u kojoj je njihov komšija držao zmije otrovnice, okupilo dvadesetak meštana Kupinova, vidno zabrinutih. Odmah su obaveštena policija i veterinarska inspekcija, a nadležni su obe zmije izneli iz kuće.

DAO NOVAC ZA ZMIJU, A PROTIVOTROV MU BIO SKUP

Čovek koji je držao zmije nadležnima nije hteo da otkrije gde je i od koga kupio zmije. Otkrio je jedino da je jedna zmija koštala oko stotinu evra. Upitan da li je kupio i protivotrov, rekao je "da nije, jer nije imao 400 evra da plati".

Još nije utvrđeno o kojoj vrsti zmija otrovnica je reč, a to bi trebalo da utvrde herpetolozi. Ono što jeste sigurno to je da nisu u pitanju zelene mambe, što je bila prva pretpostavka.

Crna mamba, Foto: Wikipedia Commons/TimVickers

Zmije se sada nalaze u beogradskom zoološkom vrtu, bezbedno su smeštene, pod stalnim video nadzorom. Biće pronađeno trajno rešenje za njihov smeštaj, jer ni u jednom zoo vrtu u Srbiji ne postoje uslovi za držanje ove vrste zmija otrovnica, pre svega ne postoji protivotrov.

- Reč je o izuzetno retkim pustinjskim životinjama i gotovo je neverovatno kako je čovek uspeo da ih drži u kućnim uslovima - kaže sagovornik InfoNeta.

TRAGEDIJA KOJA JE ČEKALA DA SE DESI

Uslovi u kojima je čovek držao zvečarke su više nego neadekvatni.

- Sudeći po onome što smo videli, pravo je čudo da se ovako nešto i ranije nije dogodilo - kaže izvor InfoNet-a, koji je bio prisutan dok su nadležni uklanjali zmije, posle incidenta.

VIDEO: Žena se samo sa štapom u ruci suprotstavila pitonu od nekoliko metara:

(Telegraf.rs / Izvor: infonet-vojvodina.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomo 05 09 2018

    5. septembar 2018 | 21:03

    Može se videti kolko ova Srbija ima budala bez bilo kakvog mozga strašno

  • joakim

    5. septembar 2018 | 21:07

    Dete od sedam godina ima u kuci i drzi otrovne zmije u fijoci.Da glupost ima krila ovaj covek bi davno leteo.Ipak mu zelim brzo ozdravljenje

  • da li je on normalan

    5. septembar 2018 | 21:10

    eliminisati odmah da ne ugrizu nekog u zoo. ako nema protivotrova to ne sme da se čuva nigde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA