Predstavnici Grada, Pokrajine i Republike obišli radove na Sentandrejskom putu (FOTO)

Reč je o radovima na prvoj deonici saobraćajnice u dužini od 1330m, od Primorske do Velebitske ulice

  • 1

Radove na izgradnji budućeg Sentandrejskog bulevara, jedne od najvećih investicija na teritoriji Grada Novog Sada, obišli su gradonačelnik Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Održana manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" na Trgu slobode (FOTO)

Reč je o radovima na prvoj deonici saobraćajnice u dužini od 1330m, od Primorske do Velebitske ulice. Vrednost ukupnog posla iznosi oko 700 miliona dinara, a zajednički ga finansiraju tri nivoa vlasti, i to Grad i Pokrajina sa po 250 miliona, a Republika putem JP ''Putevi Srbije'' sa 200 miliona.

Foto: Andrej Pap

- Dobićemo moderan bulevar sa režijskim saobraćajnicama, parking mestima, kanalizacijom, vodovodom, javnom rasvetom, kakav stanovnici Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju. Biće promenjena konfiguracija ovog dela Novog Sada, i to neće više biti prigradsko naselje već deo urbane razvijene celine, što će stvoriti uslove da dalje širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove pomenutih mesnih zajednica. Čeka nas rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja još jednog Sentandrejskog mosta, mosta blizanca, i nastavak izgradnje bulevara od Velebitske ulice do buduće kružne petlje prema Temerinu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: Andrej Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da, kada su ujedinjeni Republika, Pokrajina i Grad, mogu da urade mnogo više.

- Kada ova investicija bude realizovana, cena placeva i nekretnina u ovom delu grada će porasti, a poslednji ulaz u Novi Sad koji je bio u profilu obične saobraćajnice, dobiće četiri trake, sa pešačkim i biciklističkim stazama, i zadovoljiće standarde velikih gradova – istakao je Mirović.

Foto: Andrej Pap

Prema rečima ministarke Mihajlović saradnja tri nivoa vlasti je odlična i to se vidi na ovakvim primerima, a i na primeru izgradnje Žeželjevog mosta koja je završena zahvaljujući upravo njihovoj dobroj koordinaciji.

- Pre manje od godinu dana razmatrali smo projekte u oblasti infrastrukture koje možemo zajedno da radimo, i jedva čekamo da krajem prvog kvartala sledeće godine, kada investicija bude završena, dođemo da porazgovaramo sa građanima koji ovde žive – kazala je Mihajlović i dodala da su JP ''Putevi Srbije'' u prethodne tri godine na teritoriji Vojvodine uložili 9 milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    10. septembar 2018 | 18:26

    Hoće li Sr.Kamenica doći na red da se reši problem atmosferskih voda i saobraćajnog haosa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA