≫ 

Ministarstvo rada će predstavnicu kazniti zbog izjave o trudnicama, a ona tvrdi: "Uplašila me je reakcija novinarke, zaista nisam tako mislila"

Zbog nesmotrene izjave Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja sankcionisaće predstavnika

  • 64

- Jako mi je žao zbog toga što sam izgovorila u afektu. Novinarkina reakcija me je uplašila. Spremna sam da snosim posledice zbog izjave. Nisam zaista tako mislila - reakcija je za "Telegraf.rs" predstavnice Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Milene Antić nakon reagovanja javnosti na izgovoreno na javnom servisu da žene, koje planiraju da rode dete mesec dana nakon početka radnog odnosa, ne trebaju poslodavcima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas se javno izvinilo zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskog hronici na prvom programu RTS-a.

"Poslodavcu žena treba da radi, a ne da rađa": Kakva je bila cela poruka predstavnice Ministarstva rada koja je uzburkala javnost? (VIDEO)

- Nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu - koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela. Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje - rekla je Milena Antić tom prilikom, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Ministar Zoran Đorđević ocenio je tu izjavu kao skandaloznu i naložio da Milena Antić bude adekvatno sankcionisana, saopšteno je iz Ministartsva.

- Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak - rekao je Đorđević.

Ministar šokiran izjavom Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je kazao da će to biti poslednja opomena njoj i svima drugima i da takve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju.

- Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece - istakao je Đorđević.

Ministarstvo je pokrenulo postupak i utvrdiće se po kom osnovu i kako će prestavnica biti kažnjena.

Video gostovanja na RTS-u predstavnice Ministarstva počinje od 11. minuta:

VIDEO: Veliki broj žena ne traži pomoć institucija

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    11. septembar 2018 | 15:59

    Pa ona nije na tom mestu, da nije imala debelu vezu. Nece da joj fali ni dlaka sa glave.. I dalje ce da uziva u velikoj plati i svim privilegijama koje uziva

  • Jovan

    11. septembar 2018 | 19:39

    Ona je samo posteno iznela istinu, slagala nista nije.. E sad sto se preko nje peru I teraju je da se izvinjava, to je drugi padez..

  • Miloš

    11. septembar 2018 | 15:57

    Rekla je samo istinu. Niko nece da zaposli zenu koja ce da rodi. Bio sam svedok kada je primljena zena sa troje dece, a ona bez dece je dobila pedalu, komentar posle prijema je bio "ova je bez dece ne trebaju nam trudnice" ( Apoteka Beograd) i jos da dodam, dotična nikakve sankcije nece da snosi, živi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA