• 0

Obeležen jubilej društveno odgovornog programa ''Zajednici zajedno'' (FOTO)

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, a čije je sedište u Novom Sadu

  • 0

Grad Novi Sad i kompanija ''NIS'' predstavili su rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti ''Zajednici zajedno'' koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije.

Prisutnima na svečanosti u Gradskoj kući obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev.

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, a čije je sedište u Novom Sadu.

Foto: Andrej Pap

- Ponosni smo što smo u Program, koji teži napretku društva, ulaganjem u nauku, obrazaovanje, kulturu, sport, socijalno preduzetništvo, uključeni od samog početka. Zahvaljujući tome, podršku su dobili mnogi talentovani pojedinci i institucije, koji predstavljaju budućnost Novog Sada i Srbije.

Novina je da je kompanija ''NIS'' naš partner i u obnovi bisera Novog Sada, odnosno Petrovaradinske tvrđave koja će dobiti sjaj koji i zaslužuje, jer svaki njen kamen i cigla predstavljaju naše jedinstveno kulturno-istorijsko nasleđe. Tamo smo preselili i kulturne manifestacije, i pokazali da imamo kapacitet da organizujemo kvalitetne sadržaje i mimo centralnog gradskog trga, pa gradić polako počinje da živi kao kulturno-turistička atrakcija – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je poslovni uspeh kompanije ''NIS'', uspeh čitave zajednice, jer garantuje da će društveno odgovorni program ''Zajednici zajedno'' nastaviti da se realizuje u još većem intenzitetu.

Foto: Andrej Pap

Generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev rekao je da je ponosan na deceniju dugo partnerstvo sa Gradom Novim Sadom, koje predstavlja potvrdu volje za dalje zajedničko delovanje na dobrobit Novog Sada i Novosađana.

- ''NIS'' je u srcu Novog Sada, uveren sam ne samo geografski, zato napredak naše kompanije ne bi bio potpun ako ne bi doprineo i napretku grada u kojem živimo i radimo. Takvo shvatanje je i u našoj strategiji, a posebno u programu ''Zajednici zajedno'' – istakao je Tjurdenjev.

Foto: Andrej Pap

Kroz različite programe društvene odgovornosti, ''NIS'' je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program ''Zajednici zajedno'' realizovano 86 projekata koji su doprineli poboljšanju uslova života Novosađana. Tako su, između ostalog, rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', obnovljen je objekat Male stražare–Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen je Dunavski park, a značajno je unapređena i sportska infrastruktura Novog Sada.

Pored toga, ''NIS'' i Grad Novi Sad su podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i ''Sterijino pozorje'', poboljšali uslove za rad i boravak u Domu ''Veternik''. Takođe, u okviru Programa u Novom Sadu je otvorena i prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno deci sa invaliditetom.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA