• 0

Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva u obrazovne ustanove (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je tu obrazovnu ustanovu i tom prilikom naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja

  • 0

Tokom proteklih pet godina, u cilju poboljšanja uslova za rad u OŠ ''Jovan Dučić'' u Petrovaradinu iz gradskog budžeta uloženo je oko 81,5 miliona dinara.

Obeležen jubilej društveno odgovornog programa ''Zajednici zajedno'' (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je tu obrazovnu ustanovu i tom prilikom naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja.

- U oba objekta ove škole, i u Preradovićevoj ulici i u Malinovoj, uložena su značajna sredstva u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i uslova za rad sa učenicima. Nabavljena je nova oprema, sanirani su krovovi, fasade, kotlarnica, a obezbeđen je i urbani mobilijar, kao i sportski tereni i sadržaji. Na sremskoj strani, u Petrovaradinu, investirali smo u izgradnju sportske hale, a dva miliona evra do sada je uloženo u obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Foto: Andrej Pap

To je siguran znak da Grad Novi Sad ne doživljava Petrovaradin kao neko predgrađe, već je za nas to ravnopravni deo našeg grada. Razvijamo komunalnu i putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, ali puno je još posla pred nama. Nastavićemo da pratimo aktivnosti i potrebe škole ''Jovan Dučić'', u kojoj je, na opšte zadovoljstvo, ove godine upisano 38 đaka više nego prošle – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je takođe rekao da su planovi u oblasti unapređivanja sektora obrazovanja veliki, a da je trenutno najveći projekat izgradnja novog objekta muzičke i baletske škole. Međutim, kako je istakao, radi se na pospešivanju uslova za rad i u OŠ ''Ivo Lola Ribar, OŠ ''Veljko Vlahović'' u naselju Šangaj, priprema se dokumentacija neophodna za realizaciju radova na proširenju objekta OŠ ''Prva vojvođanska brigada'', kao i objekta Medicinske škole, i još mnogo toga.

Foto: Andrej Pap

Direktorica OŠ ''Jovan Dučić'' u Petrovaradinu Ružica Pavlović zahvalila je Gradu Novom Sadu na podršci i uloženim sredstvima, jer je, kako je ocenila, to rezultiralo povećanim brojem upisanih učenika, a bez odliva u gradske škole, kakav je bio slučaj ranijih godina.

Foto: Andrej Pap

- Trudićemo se da dobrim rezultatima iskažemo zahvalnost svima koji su doprineli da naša škola bude među najboljim u gradu – zaključila je Ružica Pavlović.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima